Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Повереништва ОО СНС у Лучанима

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Повереништва ОО СНС у Лучанима

Гуча, 05.09.2014. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Због недостатка кворума и данас заказана, по четврти пут, седница скупштине општине Лучани у Гучи са почетком у 10,00 часова није одржана али су и овога пута незаконито одборници наплатили дневнице.

Од 45 одборника, колико броји скупштина општине Лучани, било је присутно 12 па је нова, по пети пут, заказана за 25.09.2014. године, али, по свему судећи, ни она неће бити одржана јер ће у међувремену Влада Републике Србије донети одлуку о распуштању, именовати привремени орган а председница скупштине Маја Гојковић у року од два месеца расписати ванредне локалне изборе који се очекују до краја 2014. године.

Иако упозорени да им по закону и пословнику о раду скупштине припадају само путни трошкови а не и дневнице јер седница није одржана, свих 12 одборника и 2 члана Општинског већа су поново примили дневнице. Тако су чланови Већа за присуство седници која није одржана Бранислав Јовашевић (СПС) и Јелена Алимпијевић (НДС) примили по 4.000,00 динара као и шефови одборничких група Милорад Дмитрић (СПС) и Милица Радовановић (НДС), којима ће наведени износи бити дозначени на текући рачун. По 3.000,00 динара исплаћено је одборницима: Славици Анђелић, Славољубу Ковачевић, Светлани Бојовић и Љиљани Радовић (сви из НДС), Снежани Чворовић (НС), Ивани Домановић (ДСС), Анки Радојичић, Зорану Плазинићу и Милошу Ковачевићу (сви из СПС).

Тако, за последња три месеца, само на овај начин незаконито потрошили су око 450.000,00 динара средстава из буџета општине Лучани због чега ће за злоупотребу буџетских средстава против одговорних бити поднете кривичне пријаве а од несавесних властодржаца затражено да новац врате у буџет..

Посебно је занимљиво понашање Драгана Шушића (СПО), али и оних који су му омогућили да плаћа и наплаћује нерад. Он је од сада већ бивше скупштинске већине издејствовао да, поред добре пензије која му се редовно исплаћује, незаконито прима и посебну накнаду у висини просечне зараде у Републици Србији. На тај начин, на име бруто накнаде, дневница, путних трошкова, употребе сопственог аутомобила, путовања, општински буџет је „олакшао“ за око 2.000.000,00 динара. Њега су три од четири одборника са његове изборне листе напустила и остао је сам да чува своју фотељу.

Овакву бахату и нерадну општинску власт у Лучанима срушили су одборници свих изборних листи које су учествовале на локалним изборима одржаним 2012. године, а СНС очекује да ће одлуку о распушању скупштине и именовању привременог органа Влада Републике Србије донети у четвртак 11.09.2014. године.

 

Информативна служба
Повереништва ОО СНС у Лучанима

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top