Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » СТЕФАН СТЕФАНОВИЋ ДРУГИ НА МЕЂУНАРОДНОЈ БИЦИКЛИСТИЧКОЈ ТРЦИ “КРОЗ ВОЈВОДИНУ”

СТЕФАН СТЕФАНОВИЋ ДРУГИ НА МЕЂУНАРОДНОЈ БИЦИКЛИСТИЧКОЈ ТРЦИ “КРОЗ ВОЈВОДИНУ”

15. септембар 2014.

На 36-тој међународној бициклистичкој трци “КРОЗ ВОЈВОДИНУ”, Стефан Стефановић бициклиста Борца у првој трци освојио друго место.

У организацији Бициклистичког савеза Војводе по 36-ти пут одржана је Међународна бициклистичка трка “КРОЗ ВОЈВОДИНУ“, 13 и 14. септембра. Овај пут трка је одржана из два дела уз учешће преко 80 бициклиста из Словеније( две екипе), Мађарске ( две екипе), Бугарске, Грчке, Хрватске, Турске, Босне и Херцеговине и Србије (пет екипа).

Првог дана вожена је трка од Новог Сада преко Шајкаша, Титела са циљем у Новом Саду у дужини од 133км. После више покушаја одвајања, успела је да се одвоји водећа група од 15 такмичара у којој су били бициклисти Борца, Стефан Стефановић и Марко Даниловић. Водећа група је повећавала своју предност у односу на остали караван, а непосредно пре циља, после константних напада, дошло је до одвајања три такмичара. У водећој тројци био је Стефан Стефановић, који у одлучујућем спринту осваја друго место. Трку је победио такмичар из Турске, док је трећи био такмичар из Мађарске. Пратећу групу одпринтао је Иван Стевић, док Марко Даниловић освојио десето место. У главној групи стигли су остали бициклисти Борца.

Другог дана вожена је трка од Новог Сада преко Бачке Паланке, Врбаса и Бечеја до Новог Сада, у дужини од 156км. У веома брзој трци, просек преко 45км/х, Марко Даниловић био је у водећој групи од пет такмичара која је била у бегу преко 100км. Бег водеће групе ухваћен је пре циља и спринт велике групе одлучивао је о победнику. Најбржи био је такмичар САВЕ из Крања, док је Иван Стевић освојио друго место, Јован Зекавица осваја девето место, а Горан Антонијевић дванаесто. Њихови пласмани били су друго и треће пласирани пласмани бициклиста из Србије.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top