Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ДОБИЛА РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ КРОЗ ПРОЈЕКАТ EXCHANGE 4

ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ДОБИЛА РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ КРОЗ ПРОЈЕКАТ EXCHANGE 4

16. септембар 2014.

Општина Горњи Милановац добила рачунарску опрему кроз пројекат Exchange 4
Општина Горњи Милановац је из донаторских средстава кроз програм Exchange 4, реализујући пројекат „Наша имовина подржава наш развој“ добила рачунарску опрему – конкретно 5 радних станица, 6 монитора, један сервер – за потребе пописа и управљања имовином која се налази у власништву локалне самоуправе.

Наша општина заједно са Општинама Лучани и Ариље реализује пројекат који финансира Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина. Пројекат траје 12 месеци и укупна вредност активности износи 207.529,92 евра.

Подсећамо, доношењем Закона о јавној својини у 2011. години, створени су услови на националном нивоу да локалне самоуправе добију власништво над сопственом имовином и да се успостави ефикасан систем њеног управљања што је од великог значаја за целу заједницу. Због свог значаја, за локалне самоуправе и за интеграционе процесе Србије за ЕУ​​, процес пописа имовине је подржан од стране Делегације Европске уније и Савета Европе кроз овај пројекат и у току је седми месец реализације. Након завршетка пројекта очекује се да највише користи од постигнутих резултата имају грађани, предузетници, приватни инвеститори али и локална самоуправа која ће имати увид у своје капацитете у смислу располагања својом имовином чија ће се и вредност проценити овим пројектом како би се она пласирала на тржиште и чијом би се продајом остварили додатни приходи за локалну самоуправу.

Крајњи циљ активности на пројекту је побољшање конкурентности локалне економије општине Горњи Милановац кроз успостављање ефикасног и одговорног система управљања имовином који олакшава економски развој и доводи до повећања локалних прихода.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top