Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ГОРЊОМИЛАНОВАЧКОМ СТАНОВНИШТВУ ПОГОЂЕНОМ ПОПЛАВАМА У СРБИЈИ ИЗ ДОБРОТВОРНИХ ФОНДАЦИЈА

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ГОРЊОМИЛАНОВАЧКОМ СТАНОВНИШТВУ ПОГОЂЕНОМ ПОПЛАВАМА У СРБИЈИ ИЗ ДОБРОТВОРНИХ ФОНДАЦИЈА

16. септембар 2014.

Од јуче је почела исплата новчане помоћи за двадесет и пет горњомилановачких породица које су испуниле услове по конкурсу у оквиру пројeкта „Подршка становништву погођеном поплавама у Србији, а који реализују добротворна фондација Српске Православне Цркве „Човекољубље“ у партнерству са Catholic Relief Servise и подршку Америчке агенције за међународни развој USAID.

Евидентирање, попуњавање образаца и техничке послове прикупљања документа по службеној дужности за ове добротворне фондације извршили су службеници Општинске управе општине Горњи Милановац. Конкурисало је преко шездесет особа, с тиме да је 25 испуњавало конкурсне услове и добило по 28.000 динара предвиђене новчане помоћи, а по критеријуму ових добротворних фондација.

Према условима конкурса право на пријаву имала су домаћинства који имају члана породице који је носилац права на новчану социјалну помоћ или домаћинства који имају члана породице који је носилац права на дечји додатак, домаћинстава чија су укупна месечна примања мања од 25.000 динара и домаћинства која имају члана породице са инвалидитетом, а укупна примања у домаћинству не прелазе 34.000 динара.

Предност на овом конкурсу имала су домаћинства која живе у приземним стамбеним објектима, старачка домаћинства, самохрани родитељи и породице са троје и више деце.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top