Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДУХОВНА САБРАЊА У САБОРНОМ ХРАМУ

ДУХОВНА САБРАЊА У САБОРНОМ ХРАМУ

18. септембар 2014.

У организацији Саборног храма у Чачку одржавају се “Духовна сабрања”. Протекле суботе, 13. септембра гост-предавач био је секретар САНУ, музиколог и диригент Димитрије Стефановић, који је говорио о својим духовним доживљајима.

Др Димитрије Стефановић је својом непосредношћу оставио снажан утисак на публику. Говорио је о својим искуствима са путовања по Србији и по свету, о сусрету са људима разних нација и вера, али и о снажним личностима Српске православне цркве.
Као предавач о православној и посебно српској црквеној музици, академик Стефановић учествовао је на многобројним међународним научним скуповима и конгресима, а гостовао је и на многим универзитетима у Европи и Америци. Учествовао је и на Летњим духовним академијама у манастиру Студеница, као и на Летњим школама црквеног појања „Корнелију у част“. Посебну пажњу посветио је откривању, критичком вредновању и објављивању средњовековних докумената, а бави се и извођењем старе и новије црквене музике.

Наредне суботе 20. септембра од 18 часова посетиоце “Духовних сабрања” очекује предавање Клауса Кенета, професора немачког језика, писца и новинара, православног мисионара и аутора књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“.

Књига је до сада издата на немачком, енглеском, грчком, румунском, бугарском и руском и увелико је постала „best seller“ широм света.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top