Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ИСПОВЕСТ ПРАВОСЛАВНОГ НЕМЦА

ИСПОВЕСТ ПРАВОСЛАВНОГ НЕМЦА

22. септембар 2014.

Књига Клауса Кенета „Кроз њиве глади до хлеба живота“ представљена је у оквиру „Духовних сабрања“ у суботу 20. септембра, у сали Парохијског дома Цркве Светога Вазнесења Господњег у Чачку.

Кенета је на почетку програма, као и све посетиоце и учеснике, поздравио домаћин „Духовних сабрања“, протојереј Иван Пауновић, старешина Вазнесењске Цркве. Овај духовни догађај отворили су глумац Братислав Јанковић и Љиљана Поповић са етно триом „Жива вода“ из Београда.

За ово предавање, односно причу аутора књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“ о свом путу ка православној вери, владало је изузетно интересовање, нарочито млађих генерација.

Клаус Кенет је пренео своја најинтимнија животна искуства, а циљ и књиге, као и самих предавања, је да помогне онима који су изгубили наду указујући им на Веру, Љубав и Наду кроз православље. Оно што је и сам тражио на разне погрешне начине, који су га често доводили у животну опасност, лутајући по разним крајевима света и трагајући по разним религијама, нашао је у православљу уз помоћ оца Софронија из Есекса, који је за Клауса представљао „оваплоћење љубави“. Године 1986. примио је и Свету тајну крштења и постао православац. Клаус Кенет, који је иначе по звању професор немачког језика, данас живи у Швајцарској са супругом Српкињом из Црне Горе.

Књига „Кроз њиве глади до хлеба живота“ до сада је издата на немачком, енглеском, грчком, румунском, бугарском и руском. Увелико је постала „best seller“ широм света, а сав приход од продаје књига Кенет дарује у хуманитарне сврхе, преко Фондације „Свети Сава“.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top