Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » НОВЕ ПОБЕДЕ БИЦИКЛИСТА БОРЦА НА КУПУ СРБИЈЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ

НОВЕ ПОБЕДЕ БИЦИКЛИСТА БОРЦА НА КУПУ СРБИЈЕ У АРАНЂЕЛОВЦУ

6. октобар 2014. године

На седмој трци за Куп Србије у бициклизму која је одржана у недељу 05.10.2014.године у Арандјеловцу сениори бициклистичког клуба БОРАЦ, Горан Антонијевић и Марко Даниловић освојили су прво и друго место појединчно, а екипно Борац прво место. Кадети Давид Костић и Стефан Сретеновић прво и треће место појединачно, екипно Борац први.

Седма трка за Куп Србије одржана је на кружној стази у центру Арандјеловца. Сениори и јуниори возили су заједно 35 кругова по 1100м. Одмах после старта екипа Борца наметнула је веома јак темпо и после константних напада одвојио се Марко Даниловић. Возио је сам преко 20 кругова, док је конкуренција покушавала да га сустигне. Све нападе остали чланови екипе контролисали су на врхунски начин и у тренутку када је главна група пришла Даниловићу, одлучујући напад прави Горан Антонијевић и сам се пресељава до свог клупског друга. Заједничком вожњом повећавају предност и убедљиво победјују трку. Главна група покушава да нешто уради, али убрзо је увидела да не може стићи одбегли двојац. Ту ситуацију користе Стефан Стефановић и Јован Зекавица који се одвајају са такмичарем из Крагујевца и заједно долазе на циљ. Медјутим њихова не пажња да су ушли у задњи круг условила је да је такмичар из Крагујевца искористио њихову неодлучност и у спринту осваја треће место, док је Стефановић био четврти и Зекавица пети. Најбоље пласиран јуниор Борца у овој трци био је Никола Трипковић који је освојио четврто место.

Кадети су возили трку од 25 кругова, у којој се одвојила водећа група од шест такмичара, медју којима је био и Александар Петровић. Спринт је одлучивао победника и очековала се победа Александра Петровића. У самом финишу направио је тактичку грешку, док је контролисао главног конкурента из Суботице ту ситуацију искористи је такмичар из Партизана направио малу предност коју није успео да анулира до циља и освојио је друго место.

Младји кадети возили су трку од 20 кругова. Давид Костић одмах од старта наметнуо је јак темпо који је једини успео да прати такмичар из Апатина. Њих двојица заједно долазе на циљ, али Давид Костић у спринту осваја прво место. У спринту друге групе Стефан Сретеновић осваја треће место, а Игор Васојевић шесто. Екипно Борац осваја прво место.

После седам трка сениорска екипа Борца убедљиво је прва, док појединачно прва три места заузимају Даниловић, Зекавица и Антонијевић. Кадет Александар Петровић и младји кадет Давид Костић такодје су убедљиво на првом месту, док је Стефан Сретеновић на трећем месту. Екипно јуниори и кадети су на трећем месту, а младји кадети на другом.

Задња трка у сезони одржава се у суботу и недељу 11 и 12.октобра, трком за отворено Првенство Балкана, а уједно и задњом трком за Куп Србије у Нишу. За Репрезентацију Србије наступиће комплетна сениорска екипа Борца, Даниловић, Зекавица, Стефановић и Антонијевић, јуниор Никола Трипковић и кадет Александар Петровић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top