Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » РЕВИЈА ФРАНЦУСКИХ ФИЛМСКИХ КЛАСИКА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

РЕВИЈА ФРАНЦУСКИХ ФИЛМСКИХ КЛАСИКА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

12. новембар 2014.
Француски иститут у Београду у оквиру пројекта „Француски филмски караван“, од 12. до 15. новембра представиће у Горњем Милановцу филмове из циклуса „класици“. Филмови ће бити приказани у Модерној галерији Културног центра, а почетак пројекција је у 19 сати.

РЕПЕРТОАР:
Среда, 12. новембар 2014.
Пепе ле Моко (Француска, 1937, 93′, Режија: Жилијен Дививије)
Играју : Жан Габен, Миреј Бален, Габријел Габрио
Пепе ле Моко у француској предратној кинематографији представља модел за опис романтичне стране људи са маргине и за сликање митологије неуспеха. То је народска поезија у свом пуном сјају : лоши момци, лаке девојке, алкохол, опасне ситуације и сентименталност.

Четвртак, 13. новембар 2014.
Црвени круг (Француска, Италија, 1970, 150′, Режија: Жан-Пјер Мелвил)
Играју : Ален Делон, Андре Бурвил, Ђан Марија Волонте
Црвени круг, несумњиво један од најбољих филмова француског филм ноара, приказује судбине неколико ликова које покрећу различити мотиви, уз заједничку нит – усамљеност.

Петак, 14. новембар 2014.
Хирошимо љубави моја (Француска, Јапан, 1959, 92′, Режија: Ален Рене)
Играју : Емануел Рива, Еижи Окада, Бернар Фресон
Први дугометражни филм Алена Ренеа, са Трифоовим “Четиристо удараца“ и Годаровим “До последњег даха“, чини култну трилогију француског Новог таласа. Реч је о драми која описује љубав између Францускиње која снима филму Хирошими и јапанског архитекте. Они ће имати два дана за љубав, током којих се не зна да ли ће се она након тога вратити у Париз на снимање новог филма, и вратити се свом мужу и деци, или ће остати у Јапану са својом јапанском љубави.

Субота, 15. новембар 2014.
Жил и Џим (Француска, 1962, 105′, Режија : Франсоа Трифо)
Играју : Жан Моро, Оскар Вернер, Анри Сер
Главни јунаци филма Жил и Џим, према многима најбољег Трифоовог филма, Немац Жил и Француз Џим заљубљују се у Кетрин и тројац постаје нераздвојно друштво одлучно у намери да живи живот пуним плућима упркос светском рату који бесни око њих. Када Жил изјави своју љубав према Кетрин, Џим одлучи да се повуче упркос својим властитим осећањима. Жил и Кетрин се венчавају и добију ћерку, међутим Кетрин је и даље заљубљена у Џима…

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top