Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДОНЕТЕ НОВИНЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ САБОРА ТРУБАЧА У ГУЧИ

ДОНЕТЕ НОВИНЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ САБОРА ТРУБАЧА У ГУЧИ

22. новембар 2014. године

У оквиру сталних активности везаних за припрему предстојећег Сабора у Гучи, Привремени орган општине Лучани је на својој седници одржаној 5. новембра донео нову одлуку о организацији Драгачевског сабора трубача у Гучи.

Према одлуци, организатор Сабора трубача је општина Лучани. Током припрема за Сабор, општина ће ангажовати сва своја предузећа и установе, сходно њиховим прописаним надлежностима.

Сваке пете године одржаваће се јубиларни сабор у трајању од 7 дана, док ће сваки наредни трајати од среде до недеље, укупно пет дана.

Одлуком о Сабору предвиђено је да ће се сви приходи од Драгачевског сабора трубача сливати у општински буџет, одакле ће бити усмеравани за настале трошкове и инвестирање саборске инфрасруктуре.

О питањима организације, обезбеђивању средстава за финансирање програма и пројеката Сабора као и о термину одржавања Сабора, одлучује Саборски одбор.

Одлука такође, предвиђа да се из прихода Сабора финансира рад ФК „Драгачево“ по основу коришћења главног и помоћног фудбалског терена за саборске садржаје.

У будуће, на Сабору ће се искључиво организовати концерти народне и забавне музике са трубачком музиком. Угоститељи у угоститељским објектима као и корисници јавних површина неће моћи да постављају и користе разгласе и звучнике током саборских дана, јер је за ове поступке прописана казна од 100 до 500 хиљада динара.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top