Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДАНАС СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА „ИСПРАВНО ВОЗИЛО- БЕЗБЕДНО ВОЗИЛО“

ДАНАС СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА „ИСПРАВНО ВОЗИЛО- БЕЗБЕДНО ВОЗИЛО“

24. новембар 2014. године

У циљу припреме возила, за безбедније учешће у саобраћају, Министарство унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Аутомото савезом Србије и Асоцијацијом техничких прегледа возила, данас је  спроведена  превентивно-пропагандна акција појачане контроле саобраћаја под називом “ИСПРАВНО ВОЗИЛО – БЕЗБЕДНО ВОЗИЛО”.

Основни циљ акције је да се бесплатно провери техничка исправност возила, како би се уочене неисправности благовремено отклониле, а тиме остварили повољни предуслови за безбедно одвијање саобраћаја. Осим поменутог, знатно би се повећао степен исправности возила на нашим путевима.

За време спровођења акције, саобраћајна полиција ће вршити појачану контролу возила и возача, посебно на путевима и улицама у насељеним местима и возачима указивати на значај исправности возила у саобраћају, посебно уређаја за управљање и заустављање, уређаја за спајање вучног и прикључног возила, пнеуматика, светлосно-сигналних уређаја и уређаја за погон на сабијени или течни гас као и поштовања правила саобраћаја.

У случајевима постојања сумње у техничку неисправност уређаја за управљање и заустављање возила, исти ће се упућивати на контролни технички преглед уз обавезно присуство полицијских службеника на линијама техничких прегледа, а уколико се утврде наведене неисправности предузимаће се мере прекршајног прогона уз примену посебних мера безбедности – искључење возила из саобраћаја.

Због учињених прекршаја непоштовања правила саобраћаја, према возачима ће се предузимати законом прописане мере.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top