Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » САОПШТЕЊЕ ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

САОПШТЕЊЕ ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

2. децембар 2014.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

У ноћи између 1. и 2. децембра дошло је до обилних падавина на подручју Моравичког округа.

На територији општина Горњи Милановац и Ивањица није било значајних проблема са изливањем водотока, док је на територији града Чачка ватрогасна јединица интервенисала на црпљењу кишне канализације.

Међутим, у општини Лучани дошло је до изливања реке Бјелице са притокама. У Гучи и селима Вича, Турица, Пухово и Ђераћ поплављено је око 100 хектара земљишта.

Окружни штаб за ванредне ситуације Моравичког округа и општински штаб у Лучанима предузели су све мере и активности у циљу заштите грађана и њихове имовине. Ангажована је тешка механизација и подгнут одбрамбени насип у Ђераћу, поред државног пута Лучани – Гуча, у дужини од око 500 метара и на тај начин спречено продирање воде у ранија плављена домаћинства.

Захваљујући томе, и средствима за чишћење корита реке Бјелице која је обезбедила Влада Републике Србије донацијом канадске амбасаде у износу од 30 милиона динара, спречена је поплава не само угрожених домаћинстава у Ђераћу већ и фабрике „МБ – Наменска“ као и десетак лучанских приватних предузећа.

Лучански штаб у сарадњи са Одељењем за ванредне ситуације Моравичког округа у Чачку прати ситуацију на терену и тренутно нема угрожених домаћинстава.

Захваљујући средствима Владе Републике Србије и правовременој и ефикасној интервенцији штабова за ванредне ситуације по први пут избегнута је материјана штета.

КОМАНДАТ

ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Слободан Јоловић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top