Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНО ФИНАЛНО КОЛО ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У ДАЉИНСКОМ ЈАХАЊУ

ОДРЖАНО ФИНАЛНО КОЛО ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У ДАЉИНСКОМ ЈАХАЊУ

16. децембар 2014.

У организацији Коњичког клуба “Миленко Никшић“ из Чачка, Министарства за спорт и омладину Републике Србије и Коњичког савеза Србије и подршку на терену Туристичке организације Чачка и Коњичког клуба “Грива“ из Пријевора, у недељу 14.12.2014. године одржано је четврто коло које је уједно било и финално коло Првенства Србије у даљинском јахању (ендурансу) за индивидуални пласман. Стаза коју су такмичари на својим грлима морали прећи, старт и циљ имала је у Овчар Бањи са контролним циљем у Пријевору. Стаза је једним делом пролазила старом пругом Сарајево- Београд кроз тунеле, поред манастира Никоље и Јовање, по тешком и исцрпљујућем терену шумским путевима планине Каблар, вододеринама, пашњацима, а само у једном делу ишло се долином Западне Мораве, од манастира Ваведење до Пријевора.

У званичном делу такмичења учествовало је 14 (од укупно 26) квалификованих јахача из Бачке Тополе, Новог Сада, Вршца, Смедерева, Лазаревца, Бајине Баште и Чачка. На стази дугој 40 километара кроз изазован и за већину такмичара непознат терен, утакмицу је успешно завршило 8 такмичара.

Изузетним јахањем победио је СТЕФАН ЗАРИЋ из КК “Дора“ Тара-Бајина Башта на грлу Гром у времену 3 сата и 47 минута, друго место у времену 4 сата и 21 минут освојила је његова клупска колегиница ЉУБИЦА МИЋОВИЋ, треће место освојио је НЕМАЊА ЛЕКСА из КК “Торнадо“ из Вршца у времену 4 сата 23 минута, а четврта је била ЛАНА АНТОНИЈЕВИЋ из КК “Миленко Никшић“ Чачак у времену 4 сата 25 минута.

У генералном пласману прво место освојио је СТЕФАН ЗАРИЋ КК “Дора“ Тара-Бајина Башта са 40 освојених бодова, испред НЕМАЊЕ ЛЕКСА КК “Торнадо“ Вршац који је освојио 30 бодова и ГОРАНА РАДОЈЧИЋ КК “Манислав Шупица“ Бачка Топола са 17 освојених бодова.

На свечаности приређеној после завршетка такмичења у ресторану Дом у Овчар Бањи пехаре пласираним такмичарима уручио је секретар КК “Миленко Никшић“ Душан Стојановић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top