Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ПОНЕДЕЉАК ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ГОРЊОМИЛАНОВАЧКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

У ПОНЕДЕЉАК ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ГОРЊОМИЛАНОВАЧКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

19. децембар 2014.

Председник општине Милисав Мирковић потписиваће уговоре за бесповратна подстицајна средства са горњомилановачким пољопривредницимa који су се пријавили на трећи овогодишњи конкурс у понедељак, 22. децембар, у 10.00 сати у великој сали општине Горњи Милановац. Према извештају Комисије за расписивање јавног конкурса за доделу бесповратних средстава, а на основу Програма подршке руралној политици, средства су одобрена за 30 пољопривредника, који су испуњавали све услове, а међу којима је био најважнији да пољопривредници имају пребивалите и привређују на територији општине Горњи Милановац.

За 18 пољопривредника су одобрена средства за набавку нове механизације и опреме, 8 пољопривредника је конкурисало за набавку опреме за наводњавање, 4 пољопривредна произвођача ће бесповратна средстава користити за подизање производних засада воћа.

Укупан износ распоређених бесповратних средстава по трећем конкурсу за 30 пољопривредника износи  1.501.715,00 динара. У општинском овогодишњем буџету за подршку аграрној политици на подручју наше општине извојено је 20 милиона динара од тога само за расподелу бесповратних подстицајаних средства пољопривредницима је било на располагању 13.950.000 динара.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top