Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » РАСПИСАН КОНКУРС ЗА МИЛАНОВАЧКУ „ШКОЛСКУ СЦЕНУ 2015“

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА МИЛАНОВАЧКУ „ШКОЛСКУ СЦЕНУ 2015“

1. фебруар 2015.


Милановачко позориште и Културни центар расписали су конкурс за „Школску сцену 9“ – фестивал позоришног стваралаштва ученика основних и средњих школа са подручја општине Горњи Милановац.
Право учешћа на Конкурсу имају све матичне основне и средње школе са подручја општине које до 8. априла 2015. године доставе пријаве Милановачком позоришту или Културном центру. Према пропозицијама, школе за фестивал могу да пријаве највише три представе.

– Због адаптације Дома културе Смотра је ове године ревијаног карактера, а представе ће се изводити у матичним школама или у неком алтернативном простору који обезбеди школа. Препорука је да представе трају до 30 минута и да се реализују са мањим бројем глумаца, обзиром на то да ниједна градска школа не поседује адекватне услове за извођење представа, каже Боривоје Лошић, председник Управног одбора Позоришта.

Школска сцена“ биће реализована у периоду од 24. априла до 30. маја 2015. године.

Због ревијалног карактера, преносни пехар фестивала ове године се неће додељивати. Најталентованијим глумцима основношколског и средњошколског узраста припашће чланске карте Милановачког позоришта. .

Пријаве за Конкурс достављају се Милановачком позоришту или Културном центру Горњи Милановац, (адреса: Трг кнеза Михаила 1, 32300 Горњи Милановац – са назнаком за ШКОЛСКУ СЦЕНУ 9 ).

Иначе, у протеклих осам година милановачке школе су на сцену поставиле 83 позоришна комада. Представљено је више од 1000 улога које су тумачили ученици из Горњег Милановца, Прањана, Рудника, Угриноваца, Такова, Каменице, Брђана, Враћевшнице и других места општине.

Тачан број посетилаца – није познат, али су процене да их је на протеклих осам фестивала било више од 23.000, односно да је сваки други житељ општине погледао бар једну фестивалску представу ученика.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top