Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » НОВА РЕВИЈА ФРАНЦУСКОГ ФИЛМСКОГ КАРАВАНА

НОВА РЕВИЈА ФРАНЦУСКОГ ФИЛМСКОГ КАРАВАНА

6. фебруар 2015.

Нова ревија Француског филмског каравана, “ИЗ ЖЕНСКОГ УГЛА”, доноси четири одлична филма новије продукције које потписују редитељке. Програм је реализован у сарадњи са Француским институтом у Београду, а филмови ће бити приказивани од понедељка до четвртка 9-12. фебруара у малој сали Дома културе у 20:00 часова.

ПОНЕДЕЉАК, 9. фебруар
ДРАГА ПРИДАНС, 2010

Седамнаестогодишња Приданс Фридман остаје препуштена самој себи у породичном стану, а у школи упознаје Марилин, бунтовницу која ће је упознати са светом тркачких аутомобила и мотора. Фасцинирана друштвом које је упознала, Реналдом, Франком и осталима, Приданс покушава да се уклопи, приказујући своју усамљеност као слободу.
Режија: Ребека Злотовски. Играју: Леа Сејду, Анаис Демустје, Агат Шленкер

УТОРАК, 10. фебруар
СИН ДРУГЕ, 2012.

Пре него што ће отићи да одслужи војни рок у Израелу, Жозеф открива да није биолошки син својих родитеља и да је након рођења у болници замењен са Јасином, који је одрастао у палестинској породици. Живот обе породице је прилично уздрман тим сазнањем које их тера на размишљања о свом идентиту, систему вредности и убеђењима.
Режија: Лорен Леви. Играју: Емануел Девос, Паскал Елбе, Жил Стрик

СРЕДА, 11. фебруар
АУГУСТИНА, 2012.

Париз, зима 1885. године, професор Шарко проучава мистериозну пацијенткињу: хистерија. Млада Аугустина постаје његово омиљено заморче, звезда његових демонстрација хипнозе. Од предмета проучавања, она полако постаје предмет његове жеље.
Режија: Алис Винокур. Играју: Венсан Лендон, Стефани Соколински, Кјара Мастројани

ЧЕТВРТАК, 12. фебруар
САСТАНАК У КИРУНИ, 2013.

Реномирани архитекта Ернест добија позив од шведске полиције и креће на дуго путовање до Кируне у Лапонији. Тамо треба да потврди идентитет леша особе коју никада није упознао, свог сина… Његов пут укрстиће се са Магнусовим, осећајним и изгубљеним младићем који је потпуна супротност њему самом, ауторитарном и подозривом. У току путовања са Магнусом, Ернест ће упознати део себе за који није знао…
Режија: Ана Новион. Играју: Жан-Пјер Дарусен, Анастасиос Сулис, Клаес Љунгмарк

Понедељак-четвртак 09-12.фебруар 2015.
Мала сала у 20:00

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top