Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » РЕАКЦИЈА АУТО ШКОЛА НА НОВЕ ИЗМЕНЕ ЗАКОНА

РЕАКЦИЈА АУТО ШКОЛА НА НОВЕ ИЗМЕНЕ ЗАКОНА

17. фебруар 2015.

У петак, 13. фебруара на Агрономском факултету одржана је јавна расправа поводом нових измена Правилника о условима за рад ауто школа и Закона о безбедности саобраћаја на путевима.Државни органи су дозволили организовање јавних расправа на ову тему, како би се чуо и глас представника ауто школа. Циљ је да заједничким снагама допринесемо бољем и квалитетнијем раду ауто школаи на тај начин омогућимо да имамо добре, обучене возаче, који ће бринути о својој и безбедности других учесника у саобраћају.

На јавној расправи, детаљно су анализирани предлози измена актуелних Правилника и Закона о безбедности саобраћајаи закључено је да су поједине одредбе апсолутно неприхватљиве. Ми као Привредна комора ауто школа, не смемо да дозволимо да дође до овх промена које предлаже МУП, а односи се на следеће:

1. увођење система аудио визуелног надзора

2. увођење неког облика тахографа и

3. не дозвољавање инструктору који је обучавао кандидате да буде испитивач

„ТО ЈЕ ЦРВЕНА ЛИНИЈА ИСПОД КОЈЕ СЕ НЕ МОЖЕ И НЕ СМЕ ПРЕЋИ И КОЈА ЋЕ НАС ОБАВЕЗАТИ ДА СТУПИМО У РАДИКАЛНЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ СВОГ ДОСТОЈАНСТВА И ИНТЕГРИТЕТА“.

Надамо се да ће предлагач схватити наш став и да нас неће натерати да мењамо начин борбе за наше интересе.Привредна комора ауто школа Србије се потрудила и организовла три велика скупа у Београду,Чачку и Нишу, где је присуствовао велИки број представника ауто школа који су донели исте закључке, те се надамо да ће бити прихваћене од стране предлагача.

Све што желимо је да се олакша рад ауто школама и не крши уставно право свих грађана ове земље, а које се односи на визуелни надзор кандидата од стране МУП-а.У последњих месец дана упутили смо дописе,предлоге свим државним институцијама, да нас подрже и помогну у решавању овог проблема.

Ауто школе које су почеле са радом 2013. години и добиле нову лиценцу за рад, сада се налазе у још једној тешкој борби за своја права која је финансијски неиздржива.

 

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top