Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

20. фебруар 2015.

 

Данашња седница Скупштине општине Горњи Милановац започета је свечаним давањем заклетве за обављање одборничке дужности одборника Бранислава Брковића из Брђана, са изборне листе „Нова Србија мр Велимир Илић“, који ће у свом будућем раду заменити преминулу одборницу Љиљану Гачић из Бершића.

По утврђеном дневном реду одборници су данас донели Одлуку о усвајању Плана генералне регулације за насељена места Таково и Прањани; Одлуку о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта као и Одлуку о измени одлуке о утврђивању критеријума за умањење наканаде за уређење грађевинског земљишта у поступку легализације.

Одборници су данас разматрали и усвојили Одлуку о радном времену угоститељских објеката о којој је излагао председник радне групе за израду нацрта ове Одлуке, општински јавни правобранилац Срђан Лукић, подсетивши присутне о узроцима настанка иницијативе за доношење ове одлуке и самом току њене реализације. На основу Одлуке радно време кафеа, ресторана и других угоститељских објеката биће од 05.00-00.00h сем петком и суботом када је могуће да раде сат дуже, од 05.00-01.00h. Радно време неће бити ограничено 31.12, 01.01. и 02.01. као ни 13.01. У изради Нацрта Одлуке укључен је  већи број субјекта од представника свих одборничких група, представаника угоститеља, младих, полиције, прекршајног Суда и других. Иначе, како је истакао одборник Бошко Миловановић доношење овакве одлуке је било нужно и јако је битно да се Одлука након усвајања поштује и спроводи.

Пред горњомилановачким одборницима данас се нашао детаљан извештај рада Општинске управе за протеклу годину о коме је говорила начелница Општинске управе Горица Петровић. Начелница је изложила преглед активности у протеклом периоду који је свеобухватан у овом извештају, напоменувши да је тренутно број запослених у Општинској управи 126 на неодређено време, а што је у складу са Законом о одређивању максималног броја запослених у локалној администрацији и да тај број од 2009. године није растао, већ се смањио за 28 лица. Даље је, као важно истакла да је само у протеклој години донето и припремљено преко 100.000 правних аката, спроведене 173 јавне набавке, реализовано 25 инвестиција, евидентиран висок проценат наплате изворних прихода од 92,2 % што говори о израженој одговорности и свести наших грађана и привреде у измирењу својих пореских обавеза. Овим извештајем обухваћени су и приказани послови на досадашњим инвестицијама и предузете радње на будућим. За постигнуте резултате начелница је истакла да је заслужан један веома квалитетан и одговоран тимски рад са Председником општине и другим органима са заједнички развијеном свешћу за опште добро што су потврдили и резултати великог броја инспекцијских контрола међу којима је била и Државна ревизорска институција која је оценила рад горњомилановачке Општине као једне од бољих у Србији, сврставши је са Параћином међу две најбоље од 27 контролисаних у 2014. години.

Председник општине Милисав Мирковић се захвалио свим запосленима у Општинској управи, а најпре начелници Горици Петровић, на изузетним резултатима и сарадњи која је очигледна у сваком сегменту почев од дисциплине, законске нормативе и ефикасности у свим поступцима односно пословима при реализацији многобројних инвестиција и пројеката поверених горњомилановачкој Управи, као и на квалитетно припремљеним материјалима који олакшавају рад свих органа при одлучивању.

Данашњом сагласношћу милановачких одборника донета је Одлука о приступању прибављања у јавну својину службене зграде – пословне просторије за потребе Општинске управе Општине Горњи Милановац путем јавне набавке, у поступку и на начин који је прописан Законом о јавној својини и Законом о јавним набавкама.

На данашњој седници усвојен је и Извештај о додељеној помоћи за санацију последица поплава и клизишта које су задесиле Општину Горњи Милановац у периоду мај-август 2014. године. Наиме, с обзиром да државним програмима нису третиране штете на пољопривреди нити на помоћним објектима у току мајских поплава, Општина Горњи Милановац се определила да донесе посебне програме помоћи оштећенима који су имали такву врсту штете. С обзиром на процену обима штета, на име помоћи пољопривредним произвођачима исплаћено је 16.031.520,00 динара. На име помоћи власницима оштећених и порушених стамбених објеката који право на помоћ нису остварили по републичком програму, одобрена су средства у укупном износу од 2.192.000,00 динара. Реч је о укупним средствима обезбеђеним из донација и средствима обезбеђеним буџетом Општине Горњи Милановац.

На овој седници дате су сагласности на допуне Статута које су вршене у циљу усклађивања са републичким прописима, и то за: Јавно предузеће за путеве, Јавно предузеће за изградњу и Јавно предузеће „Спортско-рекретивни центар“, као и Библиотеке „Браћа Настасијевић“, Музеја рудничко-таковског краја, Туристичке организације Општине Горњи Милановац и „Културног центра“.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top