Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

12. март 2015. године

Извештаји о пословању са финансијским извештајима горњомилановачких јавних предузећа и установа за прошлу годину, главне су теме данашњег одржаног заседања Општинског већа у Горњем Милановцу.

На овој седници своје прошлогодишње пословање представили су руководиоци ЈП за путеве, Спортског-рекреативног центра, ЈП за водоснадбевање „Рзав“-Ариље, Културног центра, Музеја, Библиотеке, Туристичке организације, Предшколске установе Сунце, Центра за социјални рад и месних заједница.

– Општа оцена је да се прошле године доста радило и да су значајна средства уложена. Радује да су сва јавна предузећа и установе пословале без губитака, и у складу са својим могућностима и сопственом умешношћу доста тога је урађено, што не значи да не може и боље и више, а посебно у овој јубиларној години када ће се у појединим областима и много више радити, изјавио је медијима Председник општине након одржане седнице. Он је даље рекао да је Веће прихватило извештаје о раду са финансијским плановима, који су прошли надзорне и управне одборе и да ће се као такви наћи и на првој наредној седници Скупштине општине. Такође, данас је усвојен измењен и допуњен финансијски план, као и план рада Јавног предузећа за изградњу, а који је био скинут са прошле седнице Већа због пропуста и грешака у самој измени плана. Међутим, враћање истог у првобитну усвојену садржину плана и усаглашавање са буџетом, и овај план је данас усвојен, а касније ће путем ребаланса бити обезбеђена додатна средстава овом предузећу, по тачно установљеној процедури.

Председник општине је данас обавестио и чланове већа о првој одржаној седници Републичког организационог одбора за прославу јубилеја Таковског устанка у Палати Србије, одржаној у уторак. Одбор је формиран на највишем нивоу, на челу одбора је Председник државе, чланови одбора су сви чланови Владе, представници Српске академије наука и уметности, Патријарх, представници културних и других институција. Према речима председника општине, оно што је за сада познато да ће се све активности прославе одвијати 23.априла у Такову, обележавањем ДВА века Другог српског устанка и Дана Војске Србије, као и Дана општине Горњи Милановац по одређеном општинском програму. Следећег уторка на другој седници Одбора биће познато више детаља, у смислу сатнице, програма, говорника..Углавном, како је рекао председник општине, неке дилеме око датума су и на Републичком одбору отклоњене, а које ових дана путем медија збуњују јавност, у делу да је Устанак подигнут 23. априла 1815.године на велики хришћански празник Цвети. Тако да остаје да ће државна свечаност поводом јубилеја бити обележена 23.априла, рекао је председник Мирковић овим поводом.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top