Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПУБЛИКАЦИЈА О ОБРЕНОВИЋИМА ПРЕДСТАВЉЕНА И У БЕОГРАДУ

ПУБЛИКАЦИЈА О ОБРЕНОВИЋИМА ПРЕДСТАВЉЕНА И У БЕОГРАДУ

1. април 2015. године

Пред пуном салом знатижељних слушалаца у Конаку кнегиње Љубице у Музеју града Београда представљена су оба тома стручне каталошке публикације Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије.

О значају објављивања овакве публикације, говорили су рецензенти др Милош Тимотијевић, виши кустос историчар Народног музеја Чачак, др Игор Борозан, доцент Филозофског факултета у Београду као и један од уредника издања, Александар Марушић, који је говорио о самој концепцији публикација и о томе како је дошло до пројекта Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије. Госте је најавила Данијела Ванушић, МА, кустос Музеја града Београда и један од аутора другог тома Обреновића. Први том ове значајне публикације, награђен је титулом Публикација године за 2013. годину од стране Националног комитета ИЦОМ-а Србије.

Публикацију, као и сам пројекат осмислио је и објавио Музеј рудничко-таковског краја, уз финансијску подршку Министарства културе и информисања и Општине Горњи Милановац. Уредници оба издања су кустоси Ана Боловић и Александар Марушић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top