Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ПОМАЖЕ ЗДРАВСТВЕНО И МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ СУГРАЂАНИМА

ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ПОМАЖЕ ЗДРАВСТВЕНО И МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ СУГРАЂАНИМА

17. април 2015. године

Непосредно пред Васкршње празнике, започета је још једна акција доделе финансијске помоћи Општине Горњи Милановац за око стотину наших здравствено и материјално угрожених суграђана, претежно са сеоског подручја. Укупна издвојена средства за ову акцију су око 500.000,оо динара, односно 5000 динара по кориснику.

У акцији активно учествују представници Општинске управе и запослени у Центру за социјални рад, који су укључени и у рад надлежне општинске Комисије за решевање захтева лица у стању социјалне потребе.

Подсећамо да су, кроз пројекат „Корак по корак ка човеку“ који је Општинска управа Општине Горњи Милановац спровела током 2013. године у сарадњи са Центром за социјални рад општине Горњи Милановац, месним заједницама са територије општине и самим грађанима, први пут регистрована сва стара, болесна и изнемогла лица у стању социјалне потребе, различите старосне доби и социјалног статуса. Пројекат је проистекао из тежње да финансијска помоћ дође на праву адресу, оним људима који се из сопствене скромности нису обраћали за помоћ и зато нису ни били евидентирани у надлежним службама.

Комисија за решевање захтева лица у стању социјалне потребе поступа у свом раду према општинском Правилнику у којем је прописано да лица у стању материјалне или здравствене потребе могу поднети захтев за једнократну финансијску помоћ четири пута годишње – за набавку лекова, основних животних намирница, школског прибора и сличних потрепштина. Овогодишњим буџетом опредељено је 4.074.440,00 динара за ову намену.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top