Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОВЕЋАНА ОПАСНОСТ ОД ПОЖАРА

ПОВЕЋАНА ОПАСНОСТ ОД ПОЖАРА

17. април 2015. године

Услед наступајуће сезоне пољопривредних радова повећана је опасност од појаве пожара на отвореном простору. Присуство сасушене траве, жбунасте вегетације и биљног отпада на пашњацима, ливадама и утринама, уз појаву ветра изузетно су повољни услови за појаву пожара.

Поред бројности и велике материјалне штете, која је овим пожарима изазвана, на опасност од избијања и ширења пожара указују и случајеви из предходних година у којима су лица била теже повређена, а било је и случајева са смртним исходима. Пожарима су захватани и већи шумски комплекси, а у једном броју случајева уништени су воћњаци и економски објекти.

Обзиром на учесталост пожара на отвореном простору и обим насталих последица, Одељење за ванредне ситуације у Чачку, апелује на предузећа у области пољопривреде, пољопривредне произвођаче и грађане, да за време извођења пољопривредних и других радова којима могу изазвати пожар, исте обављају уз максималну опрезност и преузимају све неопходне мере заштите како би се избегао настанак и ширење пожара.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top