Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНА 4. СЕДНИЦA СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

ОДРЖАНА 4. СЕДНИЦA СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

21. април 2015. године

Скупштина општине Лучани је у уторак, 21. априла. на својој четвртој седници усвојила предлог одлуке о Општинском већу која је усклађена са статутом општине, затим допуну одлуке о образовању општинског штаба за ванредне ситуације као и одлуку о радном времену Дома здравља. На овој седници дата је сагласност на одлуку Управног одбора „Рзав“ Ариље о расподели добити за 2014. годину као и одлуку о заштити девет стабала Дргачева као споменика природе. На седници је утврђен и предлог годишњег програма мера и радова на смањењу ризика од попава као и предлог програма коришћења средстава за унапређење животне средине за текућу годину. Скупштински одборници су на седници утврдили годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини за текућу годину.

Скупштина је посебан акценат на овој седници ставила на разматрање изваштаја о раду свих јавних предузећа и установа у претходној години. и при том усвојила извештаје о раду ЈП „Рзав“ Ариље, Туристичке организације, Библиотеке општине, Центра за социјални рад, Дома здравља, Дечијег вртића и Општинског штаба за ванредне ситуације.

Одборници скупштине општине нису усвојили извештаје ЈП „Дирекције за изградњу“, ЈКП „Комуналац“, Општинске управе и Центра за културу и спорт са образложењем да је програм и план активности ових предузећа и установа, током претходне године недовољно реализован.

На скупштинској седници је прихваћен захтев вд директора Туристичке организације Марије Неранџић за разрешење као и Рада Милутовића, досадашњег директора ЈКП Комуналац због стицања услова за пензију.

На овој седници разрешен је дужности Ненада Матијашевића са места директора ЈП Дирекције.. На место вд директора ЈКП Комуналац, Скупштина је именовала Миломира Бешевића, правника из Горачића, на место вд директора ЈП Дирекција, Милију Милинковића, специјалисту машинског инжењерства из Пухова и на место вд директора Туристичке организације Вукашина Драмлића, дипломираног туризмолога из села Гуче.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top