Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА У ОВЧАР БАЊИ

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА У ОВЧАР БАЊИ

23. април 2015. године

Јавна установа “Туристичка организација Чачка” и Месна заједница Овчар Бања сваког пролећа организују акције чишћења и уређења простора у Овчар Бањи и Овчарско-кабларској клисури.

 

Овчарско-кабларска клисура је предео изванредне пејзажне разноликости, лепоте и атрактивности, јединствена и веома значајна културно-историјска целина. Уредбом Владе Републике Србије „Овчарско-кабларска клисура“ заштићена је као предео изузетних одлика и као заштићено подручје од изузетног значаја сврстана је у I категорију, а за управљача је одређена Јавна установа „Туристичка организација Чачка“.

 

Нажалост, због великог броја дивљих депонија на обалама Западне Мораве и њених притока узводно од Овчарско-кабларске клисуре, као и немара наших суграђана и пролазника, наше заштићено подручје је пуно отпада који угрожава клисуру и који треба да очистимо.

 

Акција чишћења у Овчар Бањи и Овчарско-кабларској клисури бићеспроведена 25. априла 2015. године уз учешће ученика Mашинско саобраћајне и уметничке школе, студената Агрономског факултета, групе волонтера из Чачка и грађана Овчар Бање. Техничку и стручну подршку акцији дају: ЈКП “Комуналац” и ЈП “Градско зеленило” Чачак.

 

Полазак аутобуса са учесницима акције планиран је за 8.30 часова са паркинга код основне школе “Вук Караџић”, а повратак до 15 часова.

 

Молимо Вас да медијском афирмацијом ове и сличних акција дате допринос да наша средина буде чистија и уређенија. Изјаве директора ЈКП „Комуналац“ и ЈУ „Туристичка организација Чачка“ можете добити у Овчар Бањи на дан акције у 10.30 часова.

 

Контакт телефони Туристичке организације Чачка су 342 360 и 55 96 366.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top