Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » МУЛТИМЕДИЈАЛНА ДОКУМЕНТАРНА ИЗЛОЖБА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ 1915-2015“

МУЛТИМЕДИЈАЛНА ДОКУМЕНТАРНА ИЗЛОЖБА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ 1915-2015“

Уторак, 28. април 2015. у 19 сати

Свечаним отварањем  Мултимедијалне документарне изложбе „Надежда Петровић 1915-2015“ у уторак 28. априла 2015. године Уметничка галерија “Надежда Петровић” отпочиње комлексан и медијски разноврсан програм „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ 1915-2015“ којим обележава стогодишњицу смрти велике сликарке чије име носи.

 

Садржај програма инспирисан је животом, стваралаштвом и великом улогом (мисијом) Надежде Петровић у уметничком, културном и друштвеном животу Србије на почетку 20. века као референтним упориштем многим облицима актуелног уметничког живота и активизма. Комлексност програма у контексту  је комплексности значаја и значења Надеждиног стваралаштва, културолошког ангажмана, хуманости и родољубља.

 

Мултимедијална документарна изложба „Надежда Петровић 1915-2015“ је централни догађај програма у првој половини године. Богатим садржајем на медијски савремен и пријемчив начин (документарни, уметнички, филмски, драмски…) изложба говори о Надежди, њеној породици, сликарству, историјским и уметничким приликама времена са посебним нагласком на ратни период и њено страдање у Ваљеву.

 

Пре неколико дана на Градском шеталишту у Чачку постављена је едукативно-документарна изложба принтова о Надежди, под називом УЛИЧНА ГАЛЕРИЈА, а за јун је предвиђено постављање сличне изложбе и у Кнез Михаиловој улици у Београду.

 

Програм обележавања стогодишњице Надеждине смрти у целини је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.

 

Програмом је обухваћен велики број сарадника, институција културе, факултета, медијских кућа, основних и средњих школа, чачанских предузећа и појединаца који су омогућили или подржали реализацију свих програмских активности.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top