Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДРАМСКИ КОМАДИ О ЖИВОТУ НАДЕЖДЕ ПЕТРОВИЋ

ДРАМСКИ КОМАДИ О ЖИВОТУ НАДЕЖДЕ ПЕТРОВИЋ

11. мај 2015. године

У оквиру дечјег програма “Са Надеждом кроз време – кратки драмски комади“ као део активности којима Уметничка галерија “ Надежда Петровић“ обележава стогодишњицу смрти Надежде Петровић, у уторак, 12. маја са почетком у 19 часова на тераси УГ “Надежда Петровић“, кратке драмске комаде одиграће ученици ОШ “Вук Караџић“ и ОШ “Ратко Митровић“ из Чачка. Биће изведени кратки комади:

19:00 “Мита Петровић на првом часу у чачанској Гимназији (1869)
(ОШ “Вук Караџић“, Чачак)

19:30 “Породично фотографисање пред Надеждин одлазак у Минхен“ (1898)
(ОШ “Ратко Митровић“, Чачак).

Кратки драмски комади са епизодама из живота Надежде Петровић и њене породице настали су по идеји Драгане Божовић, вишег кустоса УГ “Надежда Петровић“, а изводе их ученици основних и средњих школа из Чачка и околине. Идеја је да се кроз кратке комаде оживе битни тренуци из живота Надежде Петровић са посебним освртом на боравак њене породице у Чачку. У сарадњи са професорима и наставницима српског језика, ликовне и музичке културе, осмишљени су сценографија и костими који нам дочаравају атмосферу с краја XИX и почетка XX века у Чачку, Београду, Венецији, Минхену, односно местима где је боравила Надежда Петровић током одрастања, студирања и касније током свог добровољног хуманитарног ангажмана у српској војсци.

Овим програмом, УГ “Надежда Петровић“ се придружује и новој манифестацији “Музеји Србије 10 дана од 10 до 10“. До краја маја, биће изведено још 7 кратких комада. Програм је бесплатан за посетиоце.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top