Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЧАЧАНИН МЕЂУ НАГРАЂЕНИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ЧАЧАНИН МЕЂУ НАГРАЂЕНИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

13. мај 2015. године
Комерцијална банка, у оквиру пројекта „Успешне приче“, на 82. међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, представила је и наградила шест најуспешнијих пољопривредника, међу којима је и Слађан Штављанин из Чачка, који су уз помоћ Комбанк аграр кредита остварили најквалитетнија улагања у пољопривреду.

Са циљем да победници стекну нова знања, али и да се ближе упознају са светским новитетима у пољопривредном сектору, Комерцијална банка је омогућила наградно путовање на водећи светски сајам пољопривредне механизације и опреме у Хановеру.
Најуспешнијим пољопривредницима награде је уруцила једна од најуспешнијих српских спортискиња – репрезентативка и рекордерка Србије у скоку у даљ Ивана Шпановић.

Критеријуми за одабир најуспешнијих пољопривредника били су: оцена инвестиције финансирања путем кредита Комерцијалне банке у последњих 12 месеци, као и сарадња са Банком и оцена развоја газдинства. Свако газдинство посматрано је појединашно у односу на окружење у којем послује.

Награђени су следећи пољлопривредници:

Горан Агбаба, Банатски Соколац, Врсац – куповина трактора

Јован Додић, Пландиште, Вршац – куповина система противградне мреже

Јован Стокућа, Липар, Кула – куповина земљишта и пољопривредне механизације

Немања Пармаковић, Ноћај, Сремска Митровица – куповина 30 високостеоних јуница

Горан Арсић, Српски Итебеј, Зрењанин – куповина трактора

Слађан Штављанин, Качулице, Чачак – доградња хладњаче

Награђени Слађан Штављанин узгаја јабуке, шљиве, крушке, јагоде и трешње. Кредит је инвестирао у доградњу хладњаче, како би се очувао квалитет плода након брања. Газдинство има стабилан ниво пословања, у наредном периоду Штављанин планира да инвестира у сушару за воће и тиме оствари боље приходе од продаје готових производа.

Комерцијална банка је започела кредитирање пољопривредних произвођача под повољнијим условима 2008. године, а поводом 82. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, припремила је посебне услове и ниже каматне стопе за Комбанк аграр дугорочне кредите намењене инвестицијама.

За куповину новог трактора или комбајна, из кредитне линије са ЕБРД, пољопривредници су у могућности да добију повраћај дела уложених средстава на име енергетске ефикасности. Рок отплате је до 5 година, са могућношћу грејс периода од 12 месеци. Ушешће није обавезно, а механизација која се купује може да буде предмет обезбеђења кредита.

У понуди је и кредит са фиксном каматном стопом, за куповину пољопривредне механизације и опреме, земљиста, објеката или сточног фонда, са могућношћу финансирања репроматеријала до 10% износа кредита. Рок отплате је до 7 година, уз грејс период до 24 месеца.

Комерцијална банка је потписала уговор са министарствима пољопривреде и финансија за субвенционисане кредите, које је могуће искористити за куповину репроматеријала за сетву, механизације, опреме и стоке. У питању су динарски кредити са фиксном каматном стопом и роком отплате до 3 године.

Посебне погодности за набавку механизације и опреме договорене су у сарадњи са пословним партнерима Банке, који ће, такодје, бити присутни на Сајму пољопривреде.
Пријем захтева за све врсте кредита обавља се у целој мрези од 215 експозитура Комерцијалне банке у земљи.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top