Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОКРУГЛИ СТО „МЛАДИ И ДЕМОКРАТСКА КОНТРОЛА СЕКТОРА БЕЗБЕДНОСТИ“

ОКРУГЛИ СТО „МЛАДИ И ДЕМОКРАТСКА КОНТРОЛА СЕКТОРА БЕЗБЕДНОСТИ“

13. мај 2015. године

Округли сто „Млади и демократска контрола сектора безбедности” биће одржан
14. маја од 12:00 – 14:30 сати у сали Градског већа у Чачку.

Шта млади сматрају најважнијим безбедносним проблемима у Чачку, а шта у Србији? Да ли знају ко се бави њиховом безбедношћу на локалном и републичком нивоу, а ко контролише безбедносне структуре? Које су мере и активности на располагању локалној самоуправи у циљу унапређења безбедности младих, а где је неопходна сарадња са републичким институцијама? Шта је потребно да би се побољшала комуникација, координација и заједнички рад различитих актера на унапређењу безбедности младих у локалној заједници? Могу ли и на који начин посланици из Чачка у Народној скупштини утицати на унапређивање положаја младих у овом граду и на решавање њихових безбедносних проблема?

Ово су нека од питања о којима ће на округлом столу разговарати представници државних и локалних органа задужених за безбедност младих. Округли сто део је пројекта „Локални безбедносни проблем младих и демократска контрола сектора безбедности” Центра за истраживање јавних политика. Пројекат је подржало Одељење за демократизацију Мисије ОЕБС-а у Србији, у години када су млади и њихова улога један од приоритета председавања Србије ОЕБС-ом.
Циљ пројекта је да боље осветли кључне проблем безбедности са којима се млади суочавају на локалном нивоу, да младим људима приближи механизме демократске контроле у сектору безбедности и да допринесе бољој и директнијој комуникацији младих, локалних власти и народних посланика из њихових средина, како би заједнички понудили препоруке за јачање поверења младих у институције и побољшали њихову партиципацију.
На Округлом столу биће представљени резултати истраживања ЦЕНТРА о безбедности младих у Чачку и дискутоваће се о конкретним мерама за побољшање безбедности младих у Чачку.
Говоре:
Светлана Ђурђевић Лукић, директорка Центра за истраживање јавних политика
Александар Дачић, Помоћник градоначелника Чачка
Дубравка Филиповски, посланица у Народној скупштини РС
Представник Мисије ОЕБС-а у Србији.
У дискусији ће учествовати и Дејан Обрадовић, градски већник задужен за праћење и унапређење опште безбедности, Драган Радовановић, председник Савета за јавни ред и мир, Александар Рисимовић из Полицијске управе и Душан Радојевић, Канцеларија за младе. На скуп су позвани млади учесници/е радионице о демократској контроли сектора безбедности коју је ЦЕНТАР спровео у Чачку 18.4.2015.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24413

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top