Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » НАЧЕЛНИЦА ОПШТИНСКЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ УПРАВЕ БОРАВИЛА У СЛУЖБЕНОЈ ПОСЕТИ У ЕСТОНИЈИ

НАЧЕЛНИЦА ОПШТИНСКЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ УПРАВЕ БОРАВИЛА У СЛУЖБЕНОЈ ПОСЕТИ У ЕСТОНИЈИ

18. мај 2015. године

Начелница Општинске управе Горица Петровић недавно је боравила у петодневној посети Естонији, а у организацији Сталне конференције градова и општина и Центра за добро управљање, ОПТИМУС.

Циљ посете била је размена искустава, знања и праксе између представника Естоније и српских локалних самоуправа, кроз обезбеђење подршке и стварање повољног пословног амбијента, чиме се осигурава привредни развој и социјални просперитет као и већа конкурентност градова и општина како је омогућено пројектом „Унапређење пословног окружења на ликалном нивоу кроз регулаторну реформу“.

Чланови делегације имали су прилику да посете Министарство економије и комуникација, Министрство унутрашњих послова, разговарају са представницима различитих ентитета Владе Естонске Републике, посете градску управу града Тарту и разгледају главни град Естоније, Талин.

Посете су им омогућиле размене искустава електронског комуницирања између грађана, локалне и државне власти, боље упознавање са естонском политиком и стратегијом регионалног развоја, преглед процеса процене утицаја приликом креирања законодавних акта, разматрање општих стратегија, акционих планова, процеса и улоге различитих институција Естонске Републике.

Пословном сектору неопходно је обезбедити веће директне и индиректне уштеде, правну сигурност као и смањен ризик пословања а то се омогућава регулаторном реформом“ рекла је начелница Општинске управе након повратка са пута.

Такође, „побољшањем услова за квалитетнији живот и развој привреде, транспарентност и ефикасност у раду локалне администрације, Општинска управа показује одговорност према својим грађанима и привредницима“ истакла је Петровићева.

Делегацију која је посетила Естонију, поред начелнице Општинске управе, чинили су и представници Књажевца, Кањиже, Ивањице, Ковина, Ћуприје, Тутина, Новог Пазара, Краљева, Лесковца, Лознице, Сомбора, представници Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе, Сталне конференције градова и општина као и представници Центра за добро управљање, ОПТИМУС.

Петодневна посета трајала је од 11-15. маја и финансијски је подржана од државног секретеријата за економске послове Швајцарске Конфедерације, SECO, у оквиру пројекта „Унапређење пословног окружења на ликалном нивоу кроз регулаторну реформу“. Организацију и агенду посете припремили су Центар за добро управљање, ОПТИМУС и Стална конференција градова и општина.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24383

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top