Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » БИЦИКЛИСТА БОРЦА МАРКО ДАНИЛОВИЋ ОСВОЈИО ПРВЕ СВЕТСКЕ БОДОВЕ

БИЦИКЛИСТА БОРЦА МАРКО ДАНИЛОВИЋ ОСВОЈИО ПРВЕ СВЕТСКЕ БОДОВЕ

20. мај 2015. године

Бициклиста БОРЦА Марко Даниловић, на медјународној бициклистичкој трци “Tour of Black sea” у Турској у генералном пласману појединаца освојио осмо место, што му је донело 3 бода у систему квалификација за Олимпијске игре у Рију 2016.године.

Чланови сениорске екипе бициклистичког клуба БОРАЦ, Марко Даниловић, Стефан Стефановић и Јован Зекавица, наступали су на медјународној бициклистичкој трци  “Tour of Black sea” у Турској у времену од 16-19.маја ове године у сатаву Репрезентације Србије. Ово је била једна од квалификационих трка за ранг листу UCI, на основу које се освајају квоте за наступ на Олимпијским играма у Рију 2016.године. Трка је стартовала у граду Трабзон и после четири дана вожње обалом Црног мора завршена је у Самсуну. По етапама најбољи резултат имао је Јован Зекавица који је у другој етапи био четврти, али на жалост бодове освајају само прва три такмчара, тако да је он остао без преко потребних бодова. Наши бициклисти возили су веома борбено и агресивно, али недостатак искуства проузроковали су да нису отварили још вредније резултате. У генералном пласману појединаца Марко Даниловић заузео је осмо место и освојио 3 UCI бода, Стефан Стефановић заузео је десето место и Јован Зекавица петнаесто место, Репрезентација Србије освојила је треће место.

Чланови сениорске екипе Бицикјлистичког клуба БОРАЦ носиоци су програма сениорске Репрезентације Србије и у првом делу сезоне имали су веома богат медјународни програм. После зимских припрема које су у зимским месецима спровели у Турској, серија медјународних трка почела је у марту месецу наступом на тркама у Поречу и Умагу, а наставили су са тркама у Русији( Сочи) и Турској на трци Tour of Canakkale . У априлу месецу наступали су поново у Турској на трци Tour of Mersin и на трци Београд-Бања Лука, а у мају су били на серији трка у Русији-Москва. Кроз овај прогам имали су преко 4000км превежених на тркама у 35 тркачких дана. Било је више пласмана међу првих двадест такмичара ( Марко Даниловић девето место на Tour of Canakkale, генерални пласман, по етапама 6,7,8 места, Јован Зекавица, четврто место у етапи Tour of Mersin…), али тек сада је Даниловић успео да освоји прве Светске бодове.
Очекивало се више, међутим ово је предолимпијска година када се освајају квоте за наступ на Олимпијским играма и на свакој трци велика је конкуренција. Очекује се од ових младих бициклиста да у наставку сезоне, а поготово на тркама које ће се одржати у Србији остваре још боље резултате.

Одмах по повратку из Турске наши бициклисти крећу пут Мађарске, где ће у Будимпешти- ХУНГАРОРИНГ наступити 23.05.2015 на Гранд при Мађарске, а сутрадам ће у Братислави возити ГП Словачке.

Први наступ на домаћим друмовима сениори БОРЦА имаће 30.05.2015, на првој трци за Куп Србије , ОКО БЕОГРАДА-ДЕЛТА ТОУР.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top