Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Izabrani najbolji kumovi Srbije u 2015.

Izabrani najbolji kumovi Srbije u 2015.

 Goračići, 24. maj2015.
Aleksandar Inđić  i Marko Nenezić su proglašeni za najbolje kumove u Srbiji u 2015. godini. Oni su odneli pobedu na Kumovskom višeboju koju se održavao tokom Sabora kumova u selu Goračići u Dragačevu. Tridesetak kumovskih parova se nadmetalo u tri discipline: šahu, stonom tenisu i skoku u dalj.
Inđić i Nenezić, inače šahovski velemajstori, pokazali su da se snalaze dobro i van šahovske table i njima je pripala titula najboljih kumova u 2015. godine. Kao prvu nagradu, najbokji kumovi dobili su srpske oficirske kape i rakije.
Ostali učesnici kao trogeje iz Goračića su poneli vunene čarape, šajkače, kajmak, sir i druge domaće proizvode.
Po prvi put u Srbiji, održavano je i takmičenje o spremanju jeličke gibanice.
Najbolju gibanicu u kategoriji amater spremila je baka Milica Plazinić iz Goračića, u kategoriji učenika pobedio je Bora Dimitrijević učenik Prve privatne ugostiteljsko-turističke škole iz Beograda. Među profesionalnim kuvarima pobedu je odneo Milan Lilić.
Održan je i Jelica kup u malom fudbalu na kom je pobedu odnela ekipa studenata Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Posebna atrakcija je bila kada su trubači sa tribina uz zvuke srpskih marševa bodrili napade fudbalera.
Posle Sabora trubača u Guči, Sabor kumova u Goračićima je najveća manifestacija u ovom delu Srbije. Organizatori Sabora kumova su turističke organizacije Lučana i Čačka, Udruženje Dragačecvaca, Šahovski klub „Jelica PEP“ iz Goračića, a generalni pokrovitelj manifestacije je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP).

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top