Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » БОДОВИ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ ЗА БИЦИКЛИСТУ ЈОВАНА ЗЕКАВИЦУ

БОДОВИ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ ЗА БИЦИКЛИСТУ ЈОВАНА ЗЕКАВИЦУ

25. мај 2015. године

Јован Зекавица, члан бициклистичког клуба БОРАЦ, освојио је осмо место на међународној трци Гранд при Мађарске и три бода у систему квалификација за Олимпијске игре 2016. године.

Бициклистичка реперзентација Србије наступила је 23. и 24. маја ове године, на тркама у оквиру Еуро тоура, ГП Мађарске и ГП Словачке.

У саставу реперзентације наступили су чачански бициклисти Јован Зекавица, Стефан Стефановић и Горан Антонијевић. У репрезентативном саставу овог пута није било Марка Даниловића, који се разболео по повратку са трке у Турској, где је и он освојио прве светске бодове.

Трка ГП Мађарске одржана је на стази од Будимпеште до Ђера у дужини од 124км. Трка је била веома брза са просечном брзином од 45,8км/х. У конкуренцији 120 такмичара из целе Европе наши представници су дошли на циљ са првом групом и спринт је одлучивао победника. Јован Зекавица осваја осмо место, што му је донело 3 УЦИ бода, Стефан Стефановић освојио је 24 место, док Горан Антонијевић није стартовао.

Трка ГП Словачке одржана је у Братислави у дужини од 152км. Конкуренција је била већа је него у Мађарској јер је на старту било 145 такмичара. Трка такође веома брза са просеком од 46,5км/х, али опет на циљ долази велика група и спринт одлучује победника. Сви наши такмичари били су у главној групи, али Јован Зекавица добија дефект на 5км до циља. После брзог отклањања дефекта уз помоћ својих другова стиже прву групу, али губи добру позицију за спринт и осваја 18 место, а Горан Антонијевић 39 место и Стефан Стефановић 40 место. Ово је била лепа прилика да се освоји још неки светски бод, али овог пута срећа је окренула леђа нашим бициклистима.

Обе трке победио је такмичар из Пољске екипе WHIRPOOL AUTHOR, Канковски.

Први наступ на домаћим друмовима чачански бициклисти имаће 30. маја на првој трци за Куп Србије која ће се одржати у Београду.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top