Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » БИЦИКЛИСТИ „БОРЦА“ НИЖУ УСПЕХЕ

БИЦИКЛИСТИ „БОРЦА“ НИЖУ УСПЕХЕ

1. јун 2015. године

На првој трци за Куп Србије која је одржана у Београду бициклисти Борца прва места су освојили сениор Стефан Стефановић, јуниор Никола Трипковић, као и сениорска и јуниорска екипа.

Прва трка у оквиру бициклистичког Купа Србије одржана је у суботу 30.05.2015.године у Београду на стази која је ишла преко Панчева, Смедерева, Гроцке до Раковице у дужини од 118км. Већ после 20км одвојила се водећа група од осам такмичара у којој су били чачански бициклисти Марко Даниловић, Јован Зекавица, Стефан Стефановић и јуниор Никола Трипковић. Та група ишла је сложно ка циљу, али после Смедерева на успонима почела је и да се осипа. Јак темпо диктирали су бициклисти Борца, а на 15км до циља искористили су своју бројчану предност и у једном од напада Стефан Стефановић се одваја и сам долази на циљ. У спринту остатка групе Иван Стевић, ОБК Београд осваја друго место, док је Марко Даниловић био трећи, а Никола Трипковић четврти, односно први јуниор. Јован Зекавица осваја шесто место, а Горан Антонијевић седмо, што је било довољно за освајање убедљиво првог места у екипној конкуренцији.

Добру вожњу сениора, зачинили су и јуниори јер поред победе Николе Трипковића, Александар Јовановић одспринтао је другу групу, освојио укупно осмо место, односно друго у конкуренцији јуниора. Јован Дјукановић као трећи јуниор Борца освојио је шеснаесто место укупно, односно пето место у конкуренцији јуниора, што је било довољно за победу и јуниорске екипе.

Добрим стартом на домаћим друмовима бициклисти Борца оправдали су очекивања, јер они бране прошлогодишње титуле.

Наредни наступ сениори имаће на медјународној трци у оквиру Еуро тоура у Турској на трци Тоур оф Анкара од 10-13.јуна, а јуниори на Купу нација у Аустрији на трци Куп Карлсберг од 11-14. јуна у оквиру наступа Репрезентације Србије.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24395

ТВ Галаксија 32

Scroll to top