Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » МИНИСТАР МИХАЈЛОВИЋ: ДО КРАЈА ГОДОНЕ 75 ПРУЖНИХ ПРЕЛАЗА

МИНИСТАР МИХАЈЛОВИЋ: ДО КРАЈА ГОДОНЕ 75 ПРУЖНИХ ПРЕЛАЗА

1. јун 2015. године

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да ће Влада током ове и до краја наредне године обезбедити 75 пружних прелаза који су небезбедни.

Она је данас обишла пружни прелаз у Мајуру код Шапца, за који је рекла да ће бити реконструисан из донација „Руских железница“, најкасније до новембра.

Михајловић је прецизирала да ће вредност опреме за овај прелаз бити 100.000 евра а да је укупно потребно девет милиона евра за обезбеђивање свих 75 пружних прелаза, када би се они финансирали из републичког буџета или из буџета „Железница Србије“.

„Ово је један од најнебезбеднијих пружних прелаза на којем су током претходних 10 година биле и две погибије и десет озбиљних повреда. Међутим, довољна је и једна повреда да сматрам да смо небезбедни“, рекла је Михајловић.

Она је додала да ће пружни прелаз у Мајуру, код Шапца, бити потпуно безбедан захваљујући „Руским железницама“ и реконструкцији пруге која почиње, и имаће најсавременију технологију.

Прелаз, који је један од најнебезбеднијих у земљи, ће имати посебан видео надзор и биће немогућа крађа, што се до сада често дешавало.

Она је рекла да након завршетка овог прелаза, Влада неће стати јер мора да се обезбеди преосталих 74 прелаза.

„Колико год будемо могли и са ‘Руским железницама’, а остало ћемо покушати прерасподелом самог плана Железница Србије“, рекла је Михајловић.

Са министарком је на преужном прелазу био је и заменик директора Руских железница Мацурбек Сулатанов.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top