Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПОЧЕЛО ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ МАТУРСКОГ ИСПИТА

ПОЧЕЛО ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ МАТУРСКОГ ИСПИТА

15. јун 2015. године

Полагање завршног испита за ученике осмог разреда почиње данас и трајаће три дана.

Будући средњошколци првог дана полажу тест из српског језика, у уторак из математике, а у среду комбиновани тест из пет предмета-биологије, физике, хемије, историје и географије. Испити ће сва три дана почети у 10 часова и трајати до 12 часова.

На завршном испиту ученик може да оствари збирно највише 30 бодова и то 10 бодова из математике, 10 бодова из српског језика и 10 бодова из комбинованог теста.

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 19.06.2015. године у основним школама до 20 часова, док ће коначни резултати бити објављени 25.06.2015. године.

Осим бодова на завршном испиту за упис у средњу школу бодује се општи успех од VI до VIII разреда. Ученик по овом основу може да оствари највише 70 бодова;

Према подацима Одељења за друштвене делатности Општинске управе општине Горњи Милановац, 408 осмака треба да полаже завршни испит, док у милановачким средњим школама има укупно 348 уписних места.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић пожелео је осмацима успех у полагању завршног испита и пуно среће у даљем школовању.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top