Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » УСПЕХ ОШ „ВЛАДИСЛАВ ПЕТКОВИЋ ДИС“

УСПЕХ ОШ „ВЛАДИСЛАВ ПЕТКОВИЋ ДИС“

20. јун 2015. године

Ђаци најстарије основне школе у чачанском крају, ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа, чији почетак рада датира из 1808. године, већ дужи низ година постижу веома запажене резултате на бројним такмичењима из свих наставних области и спорта. Заслуге за успехе надарених ученика ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа, која је у односу на градске школе „мала“ по броју ученика, припадају и руководству школе на челу са Милијаном Пауновићем и посебно стручном и квалитетном кадру, оспособљеном за савремено образовање и васпитање ученика.

У школском летопису школска 2014/2015. година биће посебно забележена по успесима на Републичким такмичењима из српског језика, енглеског језика и географије. Ученица VIII-1 Тијана Јоксић (разредни старешина проф. ист. Данијела Давидовић) освојила је прво место на Републичком такмичењу из српског језика (предметни професор Зорица Ђаковић), које је одржано 23. маја 2015. године у Тршићу. Иста ученица је 3. маја 2015. учествовала и на Републичком такмичењу из енглеског језика (предметни проф. енг. јез. Лусија Симоновић). Ученик VIII-2 Марко Томић (разредни старешина проф. нем. јез. Крстина Петровић) учествовао је на Републичком такмичењу из географије (предметни проф. Марина Ранковић).

Ученици школе су остварили запажене резултате и на бројним спортским такмичењима. Посебно се истиче ученица VIII-1 Елена Миловановић бројним успесима на тениским турнирима у Србији у узрасту до 16 година.

Овогодишњи, као и ранији изузетни резултати ученице Тијане Јоксић на Регионалним и Републичким такмичењима, Вукова диплома, били су препорука да буде проглашена за ученика генерације ОШ Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу. За освојено прво место на Републичком такмичењу из српског језика, награђена је преносивим рачунаром (laptop) од фондације „Драгице Николић“, супруге председника Републике Србије, као једна од најбољих ученица у Србији.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top