Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » МИХАЈЛОВИЋ:СРБИЈА МОРА БИТИ ЗЕМЉА У КОЈОЈ СЕ ПОШТУЈУ ЉУДСКА ПРАВА

МИХАЈЛОВИЋ:СРБИЈА МОРА БИТИ ЗЕМЉА У КОЈОЈ СЕ ПОШТУЈУ ЉУДСКА ПРАВА

22. јун 2015. године

Србија ће постати земља у којој ће све маргинализоване групе бити потпуно интегрисане у друштво, земља у којој се поштују људска права свих грађана, без дискриминације, изјавила је данас потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

„Одговорност је свих нас да то спроведемо и у пракси баш зато што и Национална стратегија предвиђа механизме и Акциони план који ће да прати Повељу о људским правима и Поглавље 23 Европске комисије“, рекла је Михајловић на првом састанку са новоизабраном повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић.

Михајловић и Јанковић договориле су заједнички рад у области људских права који ће укључивати борбу да све маргинализоване групе изађу из сенке, да равноправно остварују сва своја права, да имају једнаке могућности у друштву.

Координационо тело ће наставити рад на свом већ постављеном фокусу на родној равноправности кроз борбу против насиља над женама, економско оснаживање жена те јачање институционалног оквира (Закон о родној равноправности, Национална стратегија, Родно буџетирање, Индекс родне равноправности).

Јанковић је упознала Михајловић са планом рада повереништва за заштиту равноправности.

„Разговарале смо о томе како обезбедити да све институције надлежне за борбу против насиља делују у складу са својим надлежностима и уопште подизање одговорности институција“, изјавила је Јанковић након састанка.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24413

ТВ Галаксија 32

Scroll to top