Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ПЕТАК ЧАЧАНСКА БИЦИКЛИЈАДА

У ПЕТАК ЧАЧАНСКА БИЦИКЛИЈАДА

23. јун 2015. године

У петак 26. јуна бициклистички клуб Борац организоваће бициклијаду, масовну бициклистичку вожњу улицама града у дужини од 13 км. Бициклијада се организује у оквиру пројекта „Вози бицикл, живи здраво и квалитетно“ који спроводи бициклистички клуб Борац а финансира НАФТНА ИНДУСТРИЈА СРБИЈЕ у оквиру програма „Заједници заједно“. У оквиру ове бициклијаде возиће се и 3. Чачанска критична маса.Програм бициклијаде:
17:00 до 17:30 сати- окупљање учесника на градском тргу.
17:30 до 18:15 сати – вожња следећим улицама: Кужељева, Девет Југовића, Драгише Мишовића, Раденка Јањића, Кулиновачко поље потес 4, Николе Тесле, Београдска1. Октобра, Црвене Армије, Гвоздена Пауновића, Будимира Милошевића, Хероја Ђуракића, Славка Крупежа, Миленка Никшића, Бате Јанковића, Љубићка, Светог Саве, Цара Душана, Краља Петра, Веселина Миликића, Пигова, Војводе Степе, Господар Јованова.
18:15 сати долазак на трг.

На градском тргу предвиђен је пригодан програм како пре поласка, тако и по доласку каравана. Организоваће се више такмичења у спретности вожње бицикла као и пуж трка. Најспретније бициклисте као и најмлађег и најстаријег учесника очекују награде. За све учеснике биће обезбећено освежење. Целу манифестацију пратиће музички програм, камере и фоторепортери.

Ова бициклијада има за циљ да промовише бицикл као здраво и еколошко превозно средство као и да подигне свест грађана Чачка о значају вођења здравих стилова живота. Иако Чачак има изузетно повољње природне услове за развој бициклистичког саобраћаја они нису искоришћени. У граду постоји само 2 км бициклистичких стаза а бицикл се као превозно средство недовољно користи.

У наредном периоду у оквиру пројекта „Вози бицикл, живи здраво и квалитетно” биће организовано више дешавања и то: Бициклијаде до Коштунића и Слатинске бање, Едукативни камп за средњошколце на Каблару, уређење паркиралишта за бицикле у граду, организација предавања, пројекција филмова и изложбе фотографија.

Учесници бициклијаде су у обавези да поштују саобраћајне прописе и да возе десном страном пута. За регулисање саобраћаја и спровођење мера безбедности задужени су редари на бициклама и саобраћајна полиција.

Огранизатор се захваљује  свима који помажу огранизацију ове манифестације а то су: Саобраћајна полиција у Чачку, редари и волонтери Чачанске критичне масе,  канцеларија за младе у Чачку и локални медији.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top