Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ФЕСТИВАЛ „ЏЕЗИБАР“ ОД 3. ДО 5. ЈУЛА У КРАЉЕВУ

ФЕСТИВАЛ „ЏЕЗИБАР“ ОД 3. ДО 5. ЈУЛА У КРАЉЕВУ

27. јун 2015. године

Културни центар „Рибница“ Краљево од 3. до 5. јула организује 5. Интернационални фестивал џеза.

Фестивал ће се одржавати у центру града на Тргу српских ратника, а сви програми су бесплатни за гледаоце.
Наступиће „Васил Хаџиманов бенд“ са специјалним гостом Бисером Весетанлић и Биг бенд РТС-а.
Фестивал почиње у петак 3. јула изложбом „Џез скице“ која представља музичке рецензије, репортаже и интервјуе које је урадио Војислав Пантић од 1987. године до данас. Музички део фестивала почиње у 20 часова наступом домаћег бенда „Фиш ин оил“ који постоји од 1993. године и свира своје композиције и џез обраде.

Прво вече фестивала 3. јул обележиће заједнички наступ Бисере Велетанлић, легенде југословенског попа и џеза, и Васила Хаџиманова, џез-пијанисте и композитора. Хаџиманов је ове године и уметнички директор фестивала „ЏезИбар“. На овом месту заменио је преминулог Мишу Блама, легенду српског џеза.
У суботу 4. јула програм отварају млади џезери из бенда „Џез Пројект“ из Чачка, а наставља „Газама квартет“, који познаваоци домаће џез-сцене оцењују као један од најбољих и најперспективнијих. Програм у суботу закључују гости из Пуле „Делта блуз генг“, полуфиналисти Међународног блуз такмичења у Мемфису 2013. године и састав који је на више досадашњих наступа у Србији оставио одличан утисак.

Недеља вече, 5. јул посвећена је великим џез-оркестрима и Миши Бламу. Најпре ће наступити Биг бенд Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Краљева, који чине професори и најбољи ученици ове престижне музичке школе. Затим ће диригентску палицу преузети Иван Илић, диригент Биг бенда РТС-а, џез-оркестра са традицијиом дугом 67 година. Биг бенд ће извести композиције са последњег ЦД-а „Балкан соул“.

Фестивал „ЏезИбар“ завршава се наступом познатих српских џезера у славу Мише Блама. На сцени ће бити Фреди Станисављевић (труба), Марко Ђорђевић (труба), Александар Јаћимовић (саксофон), Васил Хаџиманов (клавир), Милан Павковић (контрабас), Лале Тошић (бубњеви).

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24413

ТВ Галаксија 32

Scroll to top