Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » БИЦИКЛИСТИ БОРЦА ОСВОЈИЛИ ОСАМ МЕДАЉА

БИЦИКЛИСТИ БОРЦА ОСВОЈИЛИ ОСАМ МЕДАЉА

29. јун 2015. године

На Првенству Србије у друмској вожњи које је одржано протеклог викенда у Ердевику и Краљеву бициклисти Борца освојили су три сребрне и пет бронзаних медаља.
У петак 26. јуна у Ердевику одржано је Првенство Србије у Олимпијској дисциплини појединачни хронометар. У сениорској конкуренцији наступио је Горан Антонијевић и на стази дугој 30км. У апсолутној конкуренцији освојио је треће место, а у пласману такмичара до 23 године освојио је друго место. Велики хендикеп за Антонијевића био је што је возио обичан друмски бицикл док су његови конкуренти возили специјалне бицикле за ову дисциплину.
Јуниор Александар Петровић возио је стазу дугу 20км и освојио је друго место. Кадет Давид Костић на стази дугој 10км освојио је четврто место, као и млађи кадет Вељко Вучићевић на стази дугој 5км.У недељу 28. јуна на аутодрому Берановац код Краљева одржано је Првенство Србије у Олимпијској дисциплини друмска трка. Сениори су возли 18 кругова по 7км у укупној дужини од 126км. У првом кругу долази до пада у коме је најгоре прошао Горан Антонијевић, наставио је трку, али одмах је имао велики заостатак. Касније је морао да одустане и због стомачних проблема. Марко Даниловић протеклих десет дана није тренирао због упале тетиве колена и веома ровит и неспреман трку је возио само да је заврши због екипе. У таквој ситуацији Јован Зекавица и Стефан Стефановић нису се најбоље снашли и дозволили да оде бег најачих возача без њих у раној фази трке. Касније се покушало нешто надокнадити, али Зекавица је успео да стигне само до четвртог места појединачно. У конкуренцији такмичара до 23 године Стефан Стефановић освојио је треће место. У екипној конкуренцији Борац је освојио треће место иза Металца из Краљева и ОБК Београда. Појединачну титулу освојио је Иван Стевић, ОБК Београд.

У јуниорској конкуренцији који су возили 13 кругова, односно 91км, ситуација је била слична као код сениора, јер је Никола Трипковић имао повреду колена и није могао да пружи свој максимум. Остали чланови екипе пропустили су одлучујући бег, тако да је Александар Петровић освојио четврто место појединачно, док је екипа била трећа.

Кадети су возили 7 кругова у дужини од 49км, по веома јакој киши, која је проузроковала велики број дефеката. На жалост овај пут млади бициклисти Борца нису имали среће и дефекти су их десетковали. Давид Костић је имао два дефекта, Стефан Сретеновуић такође два дефекта и у таквој ситуацији пласмани су скромнији од очекиваних. Костић је освојио шесто место, Никола Зорић осмо и екипа је освојила треће место.

Млади кадети су возили 3 круга у дужини оид 21км, такодје по јакој киши. И у тој трци дефект дефект је узроковао да екипа не освоји шампионску титулу, већ је екипа освојила друго место, а појединачно најбоље пласирам такмичар Борца био је Вељко Вучићевић на шестом месту.

Следећи наступ бициклисти Борца имаће наредног викенда на трци за Куп Србије у Сомбору.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24413

ТВ Галаксија 32

Scroll to top