Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ДОДЕЉЕНЕ ПОВЕЉЕ „ЛИДЕР ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА“

ДОДЕЉЕНЕ ПОВЕЉЕ „ЛИДЕР ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА“

30. јун 2015. године

На четвртој конвенцији Централно-европског форума за развој, CEDEF, која је одржана данас у Чачку, међу 20 општина и општини Горњи Милановац додељена је повеља Лидер одрживог развоја“ за изузетно залагање у примени мера енергетске ефикасности, обновљивих извора енергије и заштите животне средине.

Повељу је примио председник општине Милисав Мирковић и истакао да се наша локална самоуправа може похвалити одлучним и одговорним вођством које свакодневно предано ради на унапређењу економског, технолошког, социјалног и културног развоја.

Међу добитницима повеље Лидер одрживог развоја“ су и друге општине и градови из целе Србије који такође имају изузетне резултате у развоју и примени обновљивих извора енерије, енергетске ефикасности, управљању отпадом и водама на својој територији, као што су Чачак, Чајетина, Ивањица, Коцељева, Лајковац, Лучани, Пожега, Рача, Сјеница, Топола, Крагујевац, Краљево, Лозница, Осечина, Нова Варош, Ужице, Велика Плана, Мионица и Врњачка Бања.

Критеријуми за доделу повеље били су добро управљање, посвећеност потребама грађана и дугорочним интересима одрживог „зеленог“ развоја.

У оквиру CEDEF годишњег Програма за градове и општине Србије – Лидери одрживог развоја 2015, организује се низ Конвенција – регионалних скупова широм Србије а под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства рударства и енергетике, Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине и Агенције за заштиту животне средине.

Планирано је укупно пет оваквих конвенција широм Србије, које окупљају представнике свих градова и општина у нашој земљи.

Прве три конвенције одржане су у Сремској Митровици, Крушевцу и Зрењанину, а након Чачка домаћин ће бити и град Београд.

 

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top