Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ЈАВНИХ РАДОВА

РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ЈАВНИХ РАДОВА

1. јул 2015. године

Национална служба за запошљавање расписала је у понедељак, 29. јуна 2015. године, Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица и незапослене особе са инвалидитетом, у циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања предвиђених Програмом рада за 2015. годину.

Јавни радови су мера активне политике запошљавања коју организује НСЗ, у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2015. годину, у циљу радног ангажовања теже запошљивих незапослених лица и незапослених у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Приоритет приликом ангажовања на јавном раду имаће лица утврђена као вишак запослених, неквалификована и нискоквалификована лица, као и дугорочно незапослени.

Јавни радови се могу спроводити у областима социјалних и хуманитарних делатности, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, заштите животне средине и природе.

Право учешћа на Јавном конкурсу за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица и незапослене особе са инвалидитетом имају: органи територијалне аутономије и органи јединице локалне самоуправе, јавне установе и јавна предузећа, привредна друштва, предузетници, задруге, удружења. Последњи рок за пријем пријава за учешће на јавном конкурсу је до 20.07.2015. године.

Национална служба за запошљавање објавила је у понедељак, 29. јуна 2015. године, и измене и допуне 2 јавна позива за реализацију програма стручне праксе, и то: Јавног позива за реализацију програма Стручна пракса у циљу стицања посебних практичних знања и вештина и Јавног позива за реализацију програма Стручна пракса у циљу стицања услова за полагање стручног испита. Изменe и допунe се односе на право учешћа у реализацији програма које изузетно могу остварити послодавци са територије АП Косово и Метохија који припадају и приватном и јавном сектору.

Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица и незапослене особе са инвалидитетом и измене и допуне јавних позива за реализацију програма стручне праксе објављени су у „Вечерњим новостима“ од 29. јуна 2015. године, на сајту НСЗ – www.nsz.gov.rs, у рубрици „Инфо/конкурси“, а у огласнику „Послови“ 1. јула 2015. године.

Информације о конкурсу сва заинтересована незапослена лица и послодавци могу добити у свакој организационој јединици НСЗ или преко Позивног центра НСЗ, на број: 0800-300-301.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top