Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОД СЕПТЕМБРА ИЗГРАДЊА МОСТА ЉУБОВИЈА-БРАТУНАЦ

ОД СЕПТЕМБРА ИЗГРАДЊА МОСТА ЉУБОВИЈА-БРАТУНАЦ

4. јул 2015. године

 

Мост ЉубовијаБратунац почеће да се гради у септембру и биће завршен у року од две године. Његова изградња ће олакшати кретање, подстаћи још ближе повезивање привреда Србије и Босне и Херцеговине и помоћи у привлачењу инвестиција у општинама с обе стране Дрине”, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

“Дрина нас не раздваја, већ спаја, а наш задатак је да изградњом инфраструктуре омогућимо да наше везе постану још чвршће”, рекла је Михајловић након што је са министром комуникација и транспорта у Савету министара Бoсне и Херцеговине, Славком Матановићем, потписала Споразум о изградњи међудржавног моста преко реке Дрине са пратећим путним објектима на локацији Љубовија-Братунац.

Михајловић је на конференцији за новинаре у Влади Србије подсетила да, изузимајући тржиште Европске уније, Србија највише тргује управо са земљама региона, те да тренутно на потезу од око 200 километара уз границу на Дрини не постоји мост који може да поднесе тешки теретни саобраћај.

“Изградња моста и новог заједничког граничног прелаза oлакшаће привредну сарадњу и створити бољи привредни амбијент у овом подручју за нова улагања”, навела је Михајловић.

Потпредседница Владе је рекла да су до сада већ урађени студија оправданости, генерални и идејни пројекат, а пројекат за добијање грађевинске дозволе биће завршен до 1. септембра.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top