Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » СПРЕМНА ШЕСТА ИВАЊИЧКА НУШИЋИЈАДА

СПРЕМНА ШЕСТА ИВАЊИЧКА НУШИЋИЈАДА

5. јул 2015. године
Обновљени ивањички фестивал културе и забаве, староградског и чаршијског духа – Нушићијада – одржаће се по шести пут од 28. до 30. августа 2015. године.
Овогодишњу Нушићијаду красиће све њене, сада већ традиционалне, карактеристике: бројни квалитетни садржаји, разноврсне уметничке форме, спој модерног и традициоланог, па ће Ивањицом поново дефиловати свет одевен у костиме с краја 19. и почетка 20. века. Бранислав Нушић поново ће увести посебан тродневни фестивалски режим без бољки, размирица и кафанског фајронта, док ће гости Нушићијаде уживати у позоришним представама, музичким концертима, перформансима, изложбама, трибинама и образовним програмима, али и у боемској атмосфери која представља обележје овог ивањичког празника.
Под слоганом „Смех као лек“ публици ће се представити велика имена глумачке, музичке и књижевне сцене, али и талентовани Ивањичани. Фестивал ће, након шаљиве фудбалске утакмице и свечаног дефилеа, бити отворен примопредајом кључева града Браниславу Нушићу (Милану Милосављевићу), за чим ће уследити специјално издање емисије „24 минута“ са Зораном Кесићем, тимом часописа Њуз.нет, Сергејем Трифуновићем, Петром Божовићем, случајним пролазницима и намерним учесницима.
Осмехе ће у позоришним салама и сценама на отвореном мамити представе Госпођа министарка позоришта „Бошко Буха“, Ожалошћена породица Шабачког позоришта, представа АРТ продукције „Три за грош“ и Београдског драмског позоришта, Обичан човек Аматерског позоришта младих Ивањице и многе друге, а гости фестивала имаће прилику да се друже са Ланетом Гутовићем, Небојшом Дугалићем, Миљаном Прљетом, Иваном Јевтовићем, Милошем Влалукином, Виктором Савићем.
Ведрина са музичких сцена долазиће са концерата Влада Георгијева, Биг бенда РТС-а, састава Мостар севдах ријунион, Луз Азул, триа „Трименштајн“, квартета „Камелеон“, па ће виђени за Ивањицу уживати у звуцима џеза, боса нове и класике, популарне музике и специфичне изведбе севдаха.
Смех ће ширити и изложбе дечје карикатуре „Мали Пјер“ и Предрага Кораксића Коракса, чуће се и са „Сатирања“ – доделе награде за најбољу сатиричну причу, а посебно место заузеће нешто озбиљнији разговори о фестивалским политикама са професорком Миленом Драгићевић Шешић и представљање књиге Рашка В. Јовановића „Нушић-живот и дело“ које се реализује уз подршку Нушић фондације.
Сва три дана манифестацију ће красити пажљиво одабран програм за децу и младе: на дечјој сцени, у градском парку и на великој сцени Дома културе чекају их бројне позоришне представе, радионице и играрије без граница. Ове године по први пут ће имати прилику да се друже са коњима, праве и поправљају музику са Бојаном Ивковићем, а уз подршку Фестивала науке откривају експлозије са Миланом Поповићем.
„Будите виђени за Ивањицу, да смехом, весељем и ведрином исцелите сваку бољку и одагнате сваку бригу!” поручују организатори Нушићијаде 2015.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24413

ТВ Галаксија 32

Scroll to top