Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАН ЕДУКАТИВНИ СЕМИНАР НА КАБЛАРУ

ОДРЖАН ЕДУКАТИВНИ СЕМИНАР НА КАБЛАРУ

6. јул 2015. године

Бициклистички клуб Борац 04. и 05. јула у Еко кампу на Каблару за ученике основних и средњих школа из Чачка организовао је семинар „Вози бицикл, живи здраво и квалитетно“. Семинар је организован у оквиру истоименог пројекта који финансира Нафтна индустрија Србије у оквиру програма „Заједници заједно“.На семинару је учествовало 15 ученика из 5 средњих и 5 основних чачанских школа.
„Похађањем семинара ученици су кроз теоријску и практичну обуку стекли потребна знања о значају бицикла као еколошког превозног средства, спортског реквизита и саобраћајним правилима која се морају поштовати. Ученици су након овог семинара оспособљени да као вршњачки едукатори стечена знања пренесу својим другарима“ истиче Иван Рвовић из бициклистичког клуба Борац.
Осим формалног дела ученици су имали прилику да се упознају са заштићеним природним добром „Овчарско-кабларском клисуром“ и њеним изузетним природним природним и антропогеним вредностима. Са врха Каблара имали су прилику да посматрају специфичан објекат геонаслеђа, укљештене меандре Западне Мораве, затим Овчарско-кабларску клисуру, чачанску котлину и неколико манастира Српске свете горе.

У оквиру пројекта „Вози бицикл, живи здраво и квалитетно“ у наредном периоду очекују нас многобројне активности и то: бициклијада до Слатинске бање 18. јула, бициклијада до Коштунића у августу, уређење три паркиралишта за бицикле у граду, пројекције филмова, едукативна предавања и изложба фотографија.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top