Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » БИЦИКЛИСТА ЧАЧАНСКОГ БОРЦА ОСВОЈИО ТРЕЋЕ МЕСТО У БЕОГРАДУ

БИЦИКЛИСТА ЧАЧАНСКОГ БОРЦА ОСВОЈИО ТРЕЋЕ МЕСТО У БЕОГРАДУ

3. август 2015. године

На међународној бициклистичкој трци “ТАЛЕНТИ БЕОГРАДА И ЕВРОПЕ”, одржане протеклог викенда у Београду, кадет бициклистичког клуба БОРАЦ, Давид Костић освојио је треће место у генералном пласману.

У Београду 01. и 02.августа 2015.године, одржана је међународна бициклистичка трка “ТАЛЕНТИ БЕОГРАДА И ЕВРОПЕ”, која је окупила на старту 62 такмичара из Бугарске, Мађарске, Молдавије, Македоније, Босне и Херцеговине и Србије.
Првог дана вожена је кружна трка на Ушћу 54км( 24кругаx2,250м). У групном спринту победио је Бугарски такмичар Иванов Данијел, док је Стефан Сретеновић освојио четврто место, а Матија Зорић осмо место. У групи био је и Давид Кстић, али није се најбоље снашао у спринту и освојио четрнаесто место.
Другог дана вожена је етапа од Београда до Раље и назад са циљем на врху Авале у дужини од 54,5км. Успон уз Авалу одлучио је победника и у спринту водеће групе Давид Костић осваја треће место иза такмичара из екипе Београд, Дјурић Дјордја и Бугарског такмичара Папанов Мартина. Захваљујући временској бонификацијиу у генералном пласману трку је победио Папанов Мартин, други је био Дјурић Дјордје, а треће место освојио је Давид Костић. Стефан Сретеновић имао је мали заостатак за водећом групом на успону уз Авалу и освојио је седамнаесто место у генералном пласману, док је Матија Зорић био двадесетшести.

На међународној бициклистичкој трци у Словенији “ПО УЛИЦАМА КРАЊА”, која је одржана од 31.07-02.08.2015.године, у саставу јуниорске Репрезентације Србије наступили су и јуниори Борца, Александар Петровић и Јован Дјукановић. Задњег дана Александар Петровић направио је леп резултат, освајањем седмог места у конкуренцији 101 такмичара из целе Европе. Првог дана имао је гуми дефект, тако да је имао велики временски заостатак и у генералном пласману трку је завршио око 50 места. Јован Дјукановић трку је завршио на 32.месту са малим временским заостатлом за победником.

Чланови сениорске екипе БОРЦА, Марко Даниловић и Јован Зекавица наступиће за Репрезентацију Србије на медјународној бициклистичкој трци ОКО МАДЈАРСКЕ која се одржава од 04-09.08.2015.године. Ова трка се вози у оквиру ЕУРО Тоура и једна је од квалификационих трка за Олимпијске игре у Рију.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top