Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » АТЕРИРАЈУ НА ЗЛАТО

АТЕРИРАЈУ НА ЗЛАТО

Београд, 6. август 2015. 

Репрезентација Србије у параглајдингу, отпутовала је у Индонезију на Светско првенство у дисциплини прецизно слетање. Наши најпрецизнији параглајдеристи такмичиће се са најбољим пилотима из целог света од 9. до 17. августа у граду Пунчаку, на западној Јави. Најављен је долазак више од стотину пилота из преко 30 земаља са свих крајева планете.

Србија без лажне скромности од својих пилота може очекивати најбоље могуће резултате, јер у нашој екипи имамо актуелног шампиона Европе Дејана Валека из Новог Сада и актуелног светског првака у женској конкуренцији Милицу Маринковић из Београда. Преостали чланови репрезентације заузимају такође веома висока  места на међународној ранг листи. Тако су Горан Ђурковић и Драган Попов тренутно на четвртој и деветој позицији, док је Иван Павлов на 12 месту а Тамара Костић на шестом месту у женској конкуренцији. Екипно Србија заузима друго место и то са веома малим заостатком иза водеће Словеније.

  • Најављујем борбу до последњег атома снаге, јер желим да одбраним титулу светског првака. – изјавила је Милица Маринковић.

Ништа мање спремна за пут и борбу за медаље није била ни Тамара Костић која ће уз Милицу поред вештине пилотирања параглајдером,  у Индонезији представити српску отменост, женственост и лепоту.

  • Бити женски пилот у параглајдингу је одлична ствар, јер вас сви чувају као мало воде на длану. Ово је права прилика да им покажем да се у телу једне девојке, сакрива борбеност праве лавице. Одлазим по медаљу, без алтернативе. – самоуверено је изјавила Тамара Костић која је на последњим такмичењима у Србији и региону, освајала медаље и тренутно се налази у одличној такмичарској форми.

Да наши пилоти не полете превисоко у Индонезији, бринуће се Слободан Малетић који је ове године селектор и такмичар на овом првенсвту. Након одрађених припрема на Залтибору на којима су наши пилоти усавршавали форму, Малетић је истакао да је задовољан са учинком његовог тима и да је поносан што је вођа овако добре екипе у којој су сви изузетно јаки појединци, али и веома солидарни и пожртвовани тимски играчи. Малетић се такође захвалио Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Србије који су свесрдно помогли да наши такмичари представе Србију на овом престижном такмичењу.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top