Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » Vreme je da se uhvatimo u kolo

Vreme je da se uhvatimo u kolo

Guča, 7. avgust 2015.

Pored brojnih koncerata i dešavanja u okviru 55. Dragačevskog sabora trubača u Guči, kao pravi domaćin manifestacije, Jelen pivo je pripremilo brojne zanimljive aktivacije kojima će dodatno zabaviti, ali i edukovati posetioce.

 

Sertifikat „Jelen škole kola” prvog dana obuke dobilo 113 posetilaca

 

Kako veliki broj saboraša čine gosti iz svih krajeva sveta, od Francuske, Slovenije, pa do Rusije i Italije, prvi put je u četvrtak, 6. avgusta, u okviru „Guče” organizovana „Jelen škola kola” sa ciljem da svim zainteresovanima predstavi tradicionalne narodne igre iz srpskog folklora. Posetioci su uz malo truda, na zabavan način, naučili da igraju čuveno kolo i tako sa sobom kući poneli zanimljiv „suvenir”.

 

Tokom prvog dana obuke, sertifikat o položenom kursu Jelen piva dobilo je čak 113 polaznika. Akcija će biti nastavljena svakog dana, dok traje „Guča”, od 17 do 18 sati, ispred Jelen bine.

 

Kad zatrubi reciklirana truba

 

Kao deo tradicionalne akcije Apatinske pivare „Reciklirajte i Vi” organizovano je zabavno druženje „Sviraj i recikliraj” u okviru koga su posetioci imali priliku da „odsviraju“ omiljenu pesmu uz pomoć trube, daira, frule i drugih rekvizita napravljenih od recikliranih limenki. Tim povodom su pored zabave i slikanja, posetioci pozvani da recikliraju jer je upotrebni vek jedne limenke mnogo duži od jednog korišćenja.

 

Ana Jovanović prva pobednica „Jelen Air trube”

 

Kao i prošle godine, svake večeri za vreme Sabora, posetioci imaju priliku da se oprobaju u sviranju vazdušne trube u okviru „Jelen Air truba” takmičenja. Nakon velikog broja takmičara koji su demonstrirali svoje tehnike sviranja vazdušne trube, Ana Jovanović je pobrala najviše simpatija publike i žirija i tako postala prva ovogodišnja pobednica takmičenja koja je kući odnela glavnu nagradu, pravu trubu.

 

Dodatne akcije…

 

Takođe, i ove godine na Festivalu nastavljena je edukativna kampanja „Kad pijem, ne vozim”, u saradnji sa Saobraćajnom policijom MUP-a Republike Srbije kako bi se ukazalo posetiocima na opasnosti kombinovanja alkohola i vožnje, dok će u saradnji sa Sekopak-om, u odabranim lokalima biti organizovano prikupljanje čepova, kao deo akcije „Čep za hendikep”.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top