Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ИСПОВЕСТ И ПОУКЕ ОСТРОШКОГ МОНАХА НА 10. ЛЕТЊИМ ДУХОВНИМ ВЕЧЕРИМА

ИСПОВЕСТ И ПОУКЕ ОСТРОШКОГ МОНАХА НА 10. ЛЕТЊИМ ДУХОВНИМ ВЕЧЕРИМА

11. август 2015. године

Пред препуним двориштем КУД „Абрашевићˮ у оквиру јубиларних, 10. Летњих духовних вечери у Чачку предавање је одржао познати православни мисионар о. Арсеније (Јовановић), сабрат манастира Острог.

У организацији Двери и издавачке куће „Catena mundiˮ из Београда на већ традиционалном месту када су у питању Летње духовне вечери, на отвореном, у центру Чачка, уприличено је предавање на тему „Православље, млади и искушења савременог добаˮ. Гост-предавач био је о. Арсеније, сабрат манастира Острог, аутор књиге „Бог и рокенролˮ, уредник и водитељ ауторске емисије на радио „Светигориˮ у Црној Гори и један од најактивнијих православних мисионара у СПЦ данас, чија су предавања једна од најпрегледанијих на црквеним интернет страницама.
О. Арсеније је надахнуто говорио о открићу Бога у савременом свету и путу богопознања, као и о духовним и моралним падовима и искушењима данас, о свом животниом путу од Београда до Њујорка,  искушењима и изазовима на том путу. Све присутне упутио је на значај хришћанског живота, молитве, исповести, причешћа и окренутости непролазној Божјој љубави насупрот пролазним вредностима од овога света.
Следеће недеље, 16. августа у дворишту КУД Абрашевић од 20 сати наступиће драмски уметник Петар Божовић, који ће говорити стихове Светог Владике Николаја, Његоша и Матије Бећковића.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top