Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ФИЛМ „БРАНИО САМ МЛАДУ БОСНУ“ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ФИЛМ „БРАНИО САМ МЛАДУ БОСНУ“ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

13. август 2015. године

Филм “Бранио сам младу Босну”, режисера Срђана Кољевића у петак, 14. августа у 20:00 сати, у оквиру летњег биоскопа Културног центра, биће приказан на платоу испред зграде „Старог суда“ (у случају кише пројекција ће бити померана за други термин).
Радња филма почиње октобра 1914, политичко-судским процесом аустроугарске власти против Гаврила Принципа и Младобосанаца оптужених за велеиздају, који су ухапшени након атентата на престолонаследника Франца Фердинанда.
У тренутку када се Први светски рат већ распламсава, млади адвокат аустријског порекла Рудолф Цистлер, изабран да по службеној дужности брани Младобосанце, дирнут њиховим идеализмом и уверењима успева да са правне стране обори оптужницу.
Иако су Принцип и Младобосанци унапред били осуђени, док судски процес није ни започео, његова одбрана ушла је у светске правне уџбенике и до данас је остала универзални морални узор…
Главне улоге тумаче: Никола Ракочевић, Вук Костић и Небојша Глоговац. Једно од улога тумачи и наш сугражанин Бранислав Томашевић.
Почетак пројекције је од 20 сати.
 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top