Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » САОПШТЕЊЕ ОО СНС ЛУЧАНИ ПОВОДОМ СМРТИ МИЛЕНКА РУДИНЦА

САОПШТЕЊЕ ОО СНС ЛУЧАНИ ПОВОДОМ СМРТИ МИЛЕНКА РУДИНЦА

20. август 2015. године

Поводом изненадне смрти МИЛЕНКА РУДИНЦА председника СО Лучани, високог функционера Ловачког савеза Србије и истакнутог члана Српске напредне странке, Општински одбор СНС Лучани обраћа се јавности следећим саопштењем:

Миленко Рудинац рођен је 3-ћег октобра 1953 године у Горњем Дубцу.

Изненада преминуо је у својој 62-гој години, само дан након што је обављајући своју функцију председника припремао редовно заседање скупштине општине Лучани за понедељак 31-август, коју је планирао да закаже у Гучи како би се донео ребаланс буџета и још неколико посебно важних одлука за грађане општине Лучани.

Од малих ногу био је активан друштвено-политички радник, често оспораван али непоколебљив кад су у питању развој и напредак свог села, Гуче у којој је живео и општине Лучани у којој је убедљивом већином шест мандата биран за одборника. Почетком ове године Општински одбор СНС у Лучанима једногласно га је предложио за председника скупштине општине Лучани.

Миленко Рудинац био је активан на изградњи инфраструктуре, посебно путева, и подзавао све одлуке које су се односиле на изградњу објеката у области образовања, здравства, културе, спорта и туризма у нашој општини.

Био је један од заговорника гасификације, изградње мостова, електро, водоводне и канализационе мреже. Тражио је да свака месна заједница има јавну расвету а њени грађани услове за достојан живот.

Био је један од оснивача Удружења грађана „Покрета за развој Драгачева“ које је колективно подржало политику Александра Вучића и приступило СНС.

Последњих недеља није се слагао са понашањем појединих функционера који у општини Лучани врше власт у име СНС тражеци њихову одговорност према странци али и, пре свега, грађанима који очекују конкретне резултате за шта је добио велику подршку.

Миленко Рудинац сав свој живот посветио је и развоју и унапређењу ловства у Драгачеву, Централној Србији и Републици Србији. Узгој дивљачи и изградња ловних објеката су испуњавали његово слободно време. Умро је као члан Председништва Ловачког савеза Србије, потпредседник ЛС Централне Србије и председник општиског Ловачког удружења „Драгачево“ Гуча.

Свој радни век провео је радећи различите послове у ЗЗ „Воћар-Драгачево “ Котража, Трговинском предузећу “ Драча “ Гуча и приватним предузећима “ Пролетер “ и “ Прогрес-комерц „.

Миленко Рудинац остаће нам у сећању као породицан човек, пријатељ и дружељубив човек. Човек у народу и са народом.

Позивамо грађане Драгачева и његове пријатеље да у петак 21. августа присуствују комеморацији у 13,00 часова у Дому културе у Гучи и обавештавамо да ће се сахрана одржати истог дана у 15,00 сати на градском гробљу у Гучи.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top